'Tecrübe markette satılmaz!'

Galatasaray'ın Euroleague'de Olympiakos ile oynayacağı maç öncesi konuşan koç Oktay Mahmuti, yine ders niteliğinde açıklamalar yaptı.

Galatasaray Medical'ın antrenörü Oktay Mahmuti, Yunanistan'da bugün Olympiakos ile oynayacakları kader maçından önce açıklamalar yaptı.

Milliyet Gazetesi'nden Ümit Avcı'ya samimi açıklamalar yapan başarılı antrenör, doğruları ve yanlışları değerlendirdi. Yunanistan'da kendilerini bu noktaya getiren doğruları yapmaya çalışacaklarını söyleyen Mahmuti, "Taraftarlara bugüne kadar nasıl bir Galatasaray izlettiysek, yine aynısını yapmaya çalışacağız. Galibiyet ya da mağlubiyet olabilir, ama bizim için önemli olan doğrularımızı sahaya yansıtmak. Deplasman atmosferi farketmeyecek" dedi.

Maçı kaybetmeleri durumunda hayal kırıklığı yaşamayacaklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Başarı ya da başarısızlığın yorumunu başkalarına bırakıyorum. Hep kazanmak isteyen, takımını inandırmaya çalışan ve hazırlayan bir antrenörüm. Kazandığınız zaman mutlu olursunuz, kaybederseniz üzülürsünüz, ama bunu keskin çizgiye getirmenin anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Beklentilerin sürekli üzerine çıkan bir takım yaratmanın, baskıyı artırıp artırmadığını sorduğumuz Mahmuti, "Baskı sporda olmazsa olmazlardan biri. Önemli olan baskıyı olumlu kullanabilmek" yanıtını verdi.

'5 NUMARAMIZ OLSAYDI...'


Başarılı çalıştırıcı, CSKA, Efes ve Olympiakos gibi devler önünde galibiyete ulaşmasını, takımın oturmasına bağladı, "Tecrübe markette satılan bir şey değil. Zamanla elde ediliyor. Aslında ilk turda da kaybettiğimiz Kazan, Barcelona ve Siena maçları son dakika içinde sonucu belirlenen karşılaşmalardı. Bizim için önemli olan bir gün öncesinden daha iyi olabilmek" diye konuştu.

Oktay Mahmuti, 5 numara eksikliğinin sık sık gündeme gelmesiyle ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Hayatta bazı gerçekler var. Belli bütçeyle hareket ediyorsunuz. Bunun içerisinde kimleri alırsanız, nerede artı, nerede eksi olursunuz bunlara bakmak lazım. 5 numaramız olsa, çok iyi olurdu. Bazı isimler ortaya atılıyor, ama biz o isimleri konuşamayız bile. Şartlarımız belli. Önemli olan kadroya uygun sistemi kurmamız. Sezon başında 4 guard aldığımızda da ikili oyunları daha fazla oynamaya çalışan bir takım kurmayı planlamıştık, bunu yapıyoruz".

MAHMUTİ'DEN DERSLER...

-  Hiçbir maçı yüzde 100 efor sarfetmeden kazanamayız. Bazen küçük ayrıntılar belirleyici olur, bir şut kaçırır kaybedersiniz, ya da rakip kaçırır, bazen oyuncu kalitesi etki eder. Sonuçta bu spor, bilgisayar oyunu değil.

-  Realist olmak lazım. Galatasaray'da basketbol kimliğinin temelleri atılmış, ancak oturmuş değil. Önemli olan sizin buna insanları da inandırmanız. Zaten bunun için 12 bin kişi salona geliyor.

-  Galatasaray'da çok uzun süreler kalacak gibi, bu sistemin yürümesi için planlarımı ve çalışmalarımı yapıyorum. Herkesin doğruları var; sizin, kulübün, kişilerin... Sonuçta bir yerde buluşmak önemli.

-  Benim takımımda herkesin belirli yerlerde, belirli dönemlerde, belirli rolleri var. Antrenörün çok büyük sırrı yok. Antrenörün en büyük özelliği oyuncuların iyi özelliğini ortaya çıkarıp, kötü özelliklerini gizlemek.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları