Taraftar mutlu, yatırımcı üzgün

Galatasaray hisselerine yatırım yapanlar, şampiyonluğun ardından iyi bir kazanç bekliyordu ancak gelişmeler tam tersi oldu.

Galatasaray'ın 1 haftada kazandığı 2 kupa, taraftarları sokağa döküp, mutlu ederken, Sarı-Kırmızılı takımın başarısına inanıp, hisselerine yatırım yapanları aynı şekilde memnun etmedi. Şampiyonluk beklentisiyle yükselen ve 6 Mayıs'ta 2.35'i gören GSRAY koduyla işlem gören şirket hisseleri, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin piyasa değerinin toplamına ulaştı. Başkan Mustafa Cengiz de kulübün 1 milyar 270 milyon TL'yi bulan şirket değerinin ezeli rakiplerinin çok önünde olmasını gündeme getirip, kulübün mali durumundaki düzelmeye vurgu yaptı. DEĞER KAYBI ENDEKSiN 3 KATI

Başarıların ardından hisselerin yükselmesini ve yatırımcısına para kazandırmasını umanlar ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 6 Mayıs'tan sonra BİST'te (İstanbul Borsası) düşüş yüzde 10 düzeyinde kalırken, G.Saray hisselerindeki değer kaybı yüzde 30'u buldu. Sarı-Kırmızılı takımın hisseleri dün 1.32 TL düzeyinden dünü kapattı. Haliyle bu düşüşle birlikte şirketin 1 milyar 270 milyon TL'yi bulan piyasa değeri de 712 milyon TL'ye kadar geriledi. Şirketin 15 gün içindeki değer kaybı ise 557 milyon TL olarak gerçekleşti.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları