Tam bitti derken...

Galatasaray'dan 2 defa uzaklaştırılmak istenen Semih Kaya, kariyerinin dönüm noktasını anlattı.

Galatasaray'da teknik adamlık koltuğuna Fatih Terim'in gelmesinin ardından sarı-kırmızıların vazgeçilmezi haline gelen genç oyuncu Semih Kaya, Türkiye Gazetesi'nden Ercan Yıldız'a bir röportaj verdi. İşte Semih'in açıklamaları...

G.SARAY İÇİN KARTAL'A GİTTİM


Galatasaray'dam 2 defa uzaklaştırılmak istenen ancak Fatih Terim'le birlikte adeta hayatı değişen Semih Kaya, hâlâ rüyada gibi olduğunu söyledi. Genç yaşına rağmen, Servet Çetin ve Gökhan Zan gibi iki milli stoperi yedek kulübesine iterek, G.Saray'ın şampiyonluğa ulaşmasında önemli pay sahibi olan genç savunma oyuncusu duygularını şu sözlerle ifade etti: "G.Saray'dan ayrılmamak için çok direndim. Önce G.Antepspor'a kiraladılar. Sonra Çağlar abinin transferinde Denizlispor'a takasta kullandılar ama ben G.Saray'da kalabilmek için Denizlispor'la anlaşmadım ve kiralık olarak Kartalspor'a gittim. Fatih Hocanın gelişi benim için büyük bir şanstı..."

EMRE'YE SÖYLEMİŞTİM

"İlk başlarda forma şansı bulamadım. Emre Çolak'a sürekli 'Formayı bir kapayım, bir daha çıkarmam' diyordum. Ama haftalar geçtikçe ümidim kayboluyordu. Tam 'Galiba olmayacak' dediğim an, Fatih Hoca Kayserispor maçında bana şans verdi. Eğer o şansı bulamasaydım, bugün burada olmayacaktım. O günden sonra bazı maçlarda kritik hatalar da yaptım ama hocam beni sürekli oynatarak bana güvendiğini gösterdi. Onun bendeki değeri, bana gösterdiği değerden fazladır... Kadıköy'de kupa kaldırmak bizim için gerçekten ayrı bir mutluluk. Bu, genç yaşımda bana da nasip oldu. 21 yaşındaki bir futbolcunun, kupayı kaldırması herkese nasip olmaz... "

HEDEFİM KAPTAN OLMAK

"G.Saray'a büyük bir borcum var. Bu borcumu ödedikten sonra ve yurt dışından gelen teklifleri de kulübüm değerlendirmek isterse o zaman Avrupa olabilir. Ama ben öncelikle G.Saray'da kalmayı düşünüyorum. Ayrılmak gibi bir niyetim yok. Gelecek sezon da şampiyonluğa ulaşmak, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyorum. Hatta önümüzdeki yıllarda G.Saray'da kaptanlık yapmak istiyorum... Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğim için ayrı bir heyecan taşıyorum. Hem benim açımdan, hem de Emre Çolak açısından çok iyi olacağını düşünüyorum. Kadromuzun sanılanın aksine Şampiyonlar Ligi için yeterli olduğunu düşünüyorum."


EFSANEDEN TAM NOT

Semih Kaya, "Örnek aldığım insan" dediği G.Saray'ın efsane kaptanı Bülent Korkmaz'dan bazı tavsiyeler aldı. "Hocam bende emeğiniz çok fazla. Size çok teşekkür ediyorum" diyerek Korkmaz'a sarılan Semih, daha sonra şu sözleri söyledi: "Hocam zaman zaman hatalar yapsam da iyi bir sezon geçirdim. Mesela Beşiktaş maçında kendi kaleme attığım gol pozisyonunda yanlış ayağımı koydum" deyince Korkmaz araya girerek, "Seninle gurur duyuyorum. Harika gidiyorsun. Ujfalusi gibi çok tecrübeli ve kaliteli bir oyuncuyla yan yana oynamak senin için büyük şans. Ancak o da çok şanslı. Çünkü senin gibi genç, çabuk ve dengeli bir oyuncuyla oynuyor. Kritik bir bölgede görev yapıyorsun. Zaman zaman hata da yapacaksın ama hiçbir zaman moralini bozma" ifadelerini kullandı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları