SPK Başkanı'ndan açıklama

Galatasaray'ın bedelli sermaye arttırımı konusunda odak noktasında bulunan SPK Başkanı Vedat Akgiray süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımı konusunda odak noktasında bulunan SPK Başkanı Akgiray sürece ilişkin konuştu. 

CNBC-e'nin canlı yayınına katılan SPK Başkanı Vedat Akgiray, "Bu iş çok konuşuldu zamanlarda. Bize de çok kızanlar var. Galatasaray'ın sermaye artırım başvurusu var. Şu anda değerlendiriliyor. Verilmiş bir karar yok. Henüz kurul gündemine gelmedi" dedi.

Akgiray şöyle devam etti:

"Kimse merak etmesin, hem şirket için hem yatırımcı için en doğru kararı vereceğiz. Galatasaray Sportif, 14 Eylül tarihinde 'bedelli sermaye artırımı' kararı almasının ardından, yaklaşık 1.5 ay önce de SPK'ya artırım için başvurmuştu. Bu başvuru kamuoyu ve yatırımcılar arasında büyük tepkiye neden olmuş ve bazı yatırımcılar kararın iptali için dava bile açmışlardı. SPK yaklaşık 1.5 ay geçmesine rağmen bu başvuruya vize vermemişti. Galatasaray, bedelli artırımdan gelecek parayı finansal ve operasyonel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacıyla kullanacak. Aynı zamanda, şirket için yaşamsal önemi olan UEFA Mali Kriterlerine Uyum ve TTK 376'e göre Teknik İflas kapsamında olan şirketin bu olumsuz durumdan çıkarılması sağlanacak."

KAYNAK: finansglobal.com

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları