'Spaletti'yi aradı ve golcüsünü istedi'

Ocak ayında kadrosunu 1-2 transferle güçlendirmek isteyen Galatasaray'ın Fatih Terim'in rotasını Rusya'ya kırdığı iddia edildi.

Ocak ayında kadrosunu 1-2 transferle güçlendirmek isteyen Galatasaray için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Teknik direktör Fatih Terim'in, Zenit'i çalıştıran Luciano Spalletti'yi arayarak Kerzhakov'u istediği öne sürüldü. İşte AMK'nın o haberi...

17 MAÇTA 13 GOL KAYDETTİ


Rusya Premier Lig ekibi Zenit'te oynayan Aleksandr Kerzhakov, Terim'in transfer listesinin ilk sırasında. Kulübü ile 2016'ya kadar sözleşmesi bulunan Kerzhakov, bu sezon küllerinden doğdu. Hulk transferi sonrası hırs yaptı ve fileleri havalandırmaya başladı. Zenit'in lig ve Avrupa'da oynadığı 13 maçta 10 kez ağları sarsan 30 yaşındaki futbolcu, Rusya Milli Takımı ile de Dünya Kupası Elemeleri'nde şov yaptı ve 4 karşılaşmada 3 gol attı.

İMPARATOR SONUNDA SPALLETTİ'Yİ ARADI


Kerzhakov'un bu performansı, Elmander'den sakatlığı nedeniyle bu sezon bir türlü istediği verimi alamayan ve Baros'tan umudu kesen Fatih Terim'in de dikkatini çekti. Zenit'i çalıştıran Luciano Spalletti'yi yakından tanıyan Terim, Kerzhakov için telefona sarıldı ve “Devre arasında Kerzhakov'u kadromda görmek istiyorum. Seninle İtalya'dan iyi bir dostluğumuz var. Bu transferde bana yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi.

TERİM TOPU YÖNETİME ATTI

2000'lerin başında Fiorentina ve Milan'ı çalıştırdığı dönemde Spalletti'ye rakip olan İmparator, İtalyan meslektaşının Kerzhakov için vereceği son kararı beklemeye başladı ve Rus golcünün transferinde topu yönetime attı.

ZENİT'TE MUTSUZ

Porto'dan Hulk ve Benfica'dan Witsel'i astronomik rakamlara kadrosuna katan Zenit Yönetimi'ne Kerzhakov sert tepki göstermiş ve “Bu kadar büyük harcamaya ne gerek var” demişti. Bir süre kadro dışı bırakılan Kerzhakov, daha sonra affedilmiş ve oynamaya devam etmişti. Rusya'da mutsuz olan 30 yaşındaki golcünün ara transferde ayrılmaya sıcak baktığı biliniyor.

FENERBAHÇE DE RUS GOLCÜNÜN PEŞİNDE

Geçen transfer döneminde Fenerbahçe'nin elinden Hamit Altıntop'u kapan Galatasaray, Ocak ayında ezeli rakibine ikinci çalımı atmaya hazırlanıyor. Çünkü teknik direktör Fatih Terim'in transferi için Spalletti'yi aradığı Kerzhakov uzun süredir Fenerbahçe'nin gündeminde. Rus golcünün, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesi halinde Aslan'a “Evet” demesi bekleniyor.

ZENİT'TE KRAL OLDU

Zenit'te forma giyen Rus forvet, 2004 yılında mavi-beyazlı formayla gol krallığı yaşadı. Kerzhakov, 2002'de en iyi genç oyuncu, 2002 ve 2003'te Rusya'nın en iyi forveti ödülünü aldı. Yıldız oyuncu İspanya'da Sevilla forması ile ise aradığını bulamadı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları