Sözleşmedeki ince detay!

'Tek adamlık' konusunda oldukça katı prensipleri olan Fatih Terim'in bu konudaki tepkisizliği dikkat çekiyor. Haberin ayrıntıları...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in transfer işlerine karıştığı için Başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun'dan rahatsız olduğu konuşuluyor. Hatta tecrübeli teknik adamın bu sıkıntılardan dolayı istifa aşamasına kadar geldiği de iddia ediliyor.

Bilindiği gibi geçen sezonun başında da aynı nedenlerle Terim ile Tulun karşı karşıya gelmiş ve o dönemde de sezon başlamadan Terim'in bırakıp gideceği konuşulmuştu. Ancak Terim bu iddaları yalanlamamasına rağmen görevde kalmıştı.

Aynı sıkıntı devam ediyor

Yeni sezon öncesi de aynı durumun yaşandığı gözlenirken, çalıştırdığı takımlarda ‘tek adamlık' konusunda oldukça katı prensipleri olan Terim'in bu konudaki tepkisizliği dikkat çekiyor. İşte tam bu noktada dikkat çeken başka bir unsur da Terim'in Sarı-Kırmızılı kulüple olan sözleşmesi. Bugün'ün haberine göre; sözleşmedeki bazı bağlayıcı maddeler gözlerden kaçmıyor.

Diğer aylarda tazminat var

Sarı-Kırmızılıların, Fatih Terim'le çift taraflı opsiyonu olan 3 yıllık sözleşmesi bulunuyor. 1 yılı geride kalan bu anlaşmaya göre taraftarlardan biri iptal etmek istemediği takdirde sözleşme otomatikman 1 yıl uzuyor. Yani iki taraftan birinin ‘ben sizinle çalışmak istemiyorum' deme durumu var. Ancak bir şartla! Bu noktada sözleşmeye eklenen bir ek madde dikkat çekiyor.

Söz konusu maddeye göre anlaşmayı sonlandırmak isteyen taraf, bu isteğini sadece mayıs ayı içinde hayata geçirebiliyor. Diğer aylardaki fesihlerde anlaşmayı iptal eden taraf tazminata mahkum oluyor. Sonuç olarak mayıs ayı geride kaldığı için de Terim en az 1 yıl daha Galatasaray'da kalmış oluyor.

Danışmanlığını yürüten Bülent Tulun'a oldukça kıymet veren Başkan Ünal Aysal, Tulun'un Fatih Terim ile olan sürtüşmesinde, iki tarafı da incitmemek için sessiz kalmayı tercih ediyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları