Son forma kimin?

Galatasaray'da artık tüm gözler Old Trafford'da Manchester United ile oynanacak Şampiyonlar Ligi mücadelesine çevrildi. Maça sayılı saatler kala sarı-kırmızılı ekibin forvet ikilisini kimlerin oluşturacağına dair belirsizlik sürüyor. Galatasaray taraftarının tercihi ise belli: Umut-Elmander.

Sarı ve kırmızının internetteki buluşma noktası olan Webaslan.com yaptığı ankete katılan 17.293 kişinin yüzde 54'ü ileri uçta Umut-Elmander ikilisini görmek isterken; Umut-Burak ikilisi yüzde 34.6 oyla ikinci sırada yer alıyor. Ankette en az oylanan seçenek ise ileri ikilide Burak ve Elmander'in yer alması.
 
Fatih Terim'in Umut Bulut'u kesin olarak ilk 11'de başlatması beklenirken; tecrübeli hocanın Burak ve ya Elmander arasından hangisini seçeceği henüz bilinmiyor. Cezası nedeniyle formayı kaptıran Burak Yılmaz, sonradan oyuna dahil olduğu 3 karşılaşmada da skora etki etmeyi başarmıştı. Beşiktaş karşısında sonradan oyuna giren Burak, bir penaltı yaptırmış, bir sonraki haftada Bursaspor ağlarını sarsmayı başarmıştı. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor'a karşı frikikten müthiş bir gol atan golcü oyuncu, etkili oyunuyla göz doldurmuştu.
 
Tek formanın boşta olduğu forvet bölgesindeki iki adaydan bir diğeri olan Elmander de Burak gibi yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Saha içinde sarfettiği efor, takım savunmasına sağladığı katkı ve mücadele gücü yüksek oyun yapısıyla bir adım öne çıkan İsveçli yıldız bunların yanı sıra gollerini de sıralamaya devam ediyor. Ligin ikinci haftasında Beşiktaş ağlarını sarsarak büyük maçlarda gol atma geleneğini sürdüren Elmander, geçtiğimiz hafta Antalyaspor ağlarını şık bir vuruşla havalandırmış ve Old Trafford'da formayı istediğinin sinyallerini vermişti.
 
Ligde oynanan Antalyaspor karşılaşmasının ardından konuşan Fatih Terim, MANU maçına ilişkin; "Oyun sistemimizi değiştirmeyeceğiz ancak ufak değişiklikler yapabiliriz" şeklindeki açıklaması nedeniyle, sarı-kırmızılıların karşılaşmaya çift forvetli oyun düzeniyle başlaması bekleniyor.




Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları