"Sneijder'le hemen yarın..."

Akşam gazetesi yazarı Ali Ece, Sneijder'den yola çıkarak Konyaspor maçını değerlendirdi.

Ali Ece, Galatasaray'ın Torku Konyaspor karşısında aldığı 4-1'lik galibiyeti Akşam gazetesindeki köşesinde yorumladı. Ali Ece, G.Saray'ın Sneijder'le bir an önce yeni sözleşme imzalaması gerektiğine dikkat çekti.

İşte Ece'nin o yazısı:

"Sabri, tabii ki dünyanın en iyi orta yapan sağ beki değil. Ancak Sabri kesinlikle Türkiye Ligi'nin en kötü orta yapan yerli sağ beki de değil! Sabri'nin "değişik" kişiliğinin etkisiyle oluşan "Sabri Algısı" ile "Sabri Gerçeği" birbirinden farklı. Galatasaray'ın ilk golünde Sabri, "alan"a orta yaptı çünkü yıllardır o "alan"ın çevresinde Burak Yılmaz var ise, ön direğe hareketlenip gol atabileceği en ideal vuruşu yapıyor. Dün gece de kafayla güzel vurarak bir kez daha Galatasaray'ın en vazgeçilmez oyuncularından birisi olduğunu başta Hamza Hoca herkese tekrar gösterdi. Burak'ın 4. golden önce şut pozisyonu bulmasına rağmen bencillik yapmak yerine golü hazırlayan anahtar pası vermesi de gözlerden kaçmasın!

Konya kalecisi Kaya, Burak'ın golünde hatalı mıydı, tartışılır. Lakin Galatasaray'ın 2. golünde Kaya %101 hatalıydı. Altıpasta yan topa çıkan kaleci, tereddüt etmez ya olabilecek en sert şekilde (mümkünse) kenara doğru yumruklar ya da çıktı mı topu tutar. Kaya doğru kararı veremeyince, top o anda arkası dönük olan Semih'e çarpıp gol oldu.

İyi oynayan Carole'ün 8 dakika içinde 2 sarı kart görüp kızarması "kontrolsüz hırs, hırs değil; zarardır" futbol vecizesinin krampon giymiş haliydi. Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonra daha iyi oynarken usta isimlerin etkisiyle kolektif futbol aklını sahaya yansıttı.

Şu anda Galatasaray kadrosunda bir nevi "ustalar ustası" rolünde olan Sneijder bir kez daha 10 dakikada tüm 90 dakikanın kaderini değiştirebilecek kudrette olduğunu gösterirken topu yönetime attı. Sadece ligin geri kalanı için değil Devler Ligi'ndeki selameti için de yönetimin Sneijder'la yeni kontrat meselesini hemen yarın çözmesi gerek.

Dün geceki Konya ile ilgili özet geçersek: Gebze'de yıldızını parlatan Vedat Bora en üst ligde de özel yeteneklerini sergilemeye devam ediyor ancak ilk 11'in kalanı Almanya ligi menşeili sert şut ustası "Der Bomber" Meha hariç umut vaat etmiyor."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları