Sneijder gidiyor mu? Başkan açıkladı

Ga­la­ta­sa­ray Baş­ka­nı Ünal Ay­sal, transfer söylentileri çıkan Sneijder ve diğer isimler hakkında çok önemli ayrıntılar verdi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, son dönemlerde çıkan transfer söylentileri ve Ajax'a geri döneceği iddia edilen Wesley Sneijder hakkında açıklamalarda bulundu. Burak Yılmaz'ın formsuzluğuna da değinen Aysal, Bugün'e verdiği röportajda Sneijder'i satma gibi bir düşünceleri olmadığını da dile getirdi.

İş­te Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­la­rın Baş­ka­nı Ay­sal’ın iç­ten­lik­le ce­vap­la­dı­ğı so­ru­lar:

ELİT LİG İÇİN ISRAR ETTİM

*Wes­ley Sne­ij­der’i ocak ayın­da Ajax ve Chel­se­a’nin is­te­di­ği id­di­a edi­li­yor. Hol­lan­da­lı fut­bol­cu­yu sat­ma ka­ra­rı al­dı­nız mı?

Gündemizde böy­le bir du­rum yok. Sne­ij­der’i sat­mak gi­bi bir ka­ra­rı­mız ve ni­ye­ti­miz yok. (Baş­kan Ünal Ay­sal da­ha ön­ce BUGÜN’e ver­di­ği rö­por­taj­da Sne­ij­der’in söz­leş­me­sin­de 15 mil­yon eu­roya ser­best ka­lır mad­de­si ol­du­ğu­nu ifa­de et­miş­ti. Hol­lan­dalı oyun­cu İn­ter’den 7,5 mil­yon eu­roya trans­fer edilmişti. Sne­ij­der ise 3 mil­yon 900 bin euro im­za pa­ra­sı al­mış­tı.)
                                                    
*Manc­hes­ter City’nin Sırp sol bek­i Ko­lo­rav is­mi gün­dem­de; bu ko­nu­da ne dü­şü­nü­yor­su­nuz, şu an­da ne aşa­ma­da?

Ya­zı­la­n tüm isimler ha­yal mah­su­lü. Şu ana ka­dar tek­nik di­rek­tör Ro­ber­to Man­ci­ni’nin mev­cut oyun­cu­la­rı he­nüz ta­nı­ya­cak za­ma­nı ol­ma­dı.Ye­ni oyun­cu is­te­di­ğin­de de ke­sin­lik­le bu­lun­ma­dı. Ya­zı­lan tüm isim­ler ta­kı­mın mo­ti­vas­yo­nu­nu kır­ma he­def­li.

*İn­gil­te­re’nin baş­ken­ti Lon­dra’da Chelsea’nin evsahipliğinde  ya­pı­lan “Fut­bo­lun Li­der­le­ri Kon­fe­ran­sı”nda Elit Av­ru­pa li­gi pro­je­si üze­rin­de dur­du­nuz. Ga­la­ta­sa­ray bu pro­je­nin ne­re­sin­de?

Bu pro­je es­ki­den be­ri ko­nu­şu­lu­yor ama UE­FA ta­ra­fın­dan des­tek­len­mi­yor­du. Ben bu­nun üze­rin­de ıs­rar edi­lip tek­rar ça­lı­şıl­ma­sı­nı is­te­dim. Lon­dra’da­ki otu­rum­da Ju­ven­tus baş­ka­nı da ko­nuş­ma­sın­da bu gö­rü­şü des­tek­le­di.

*Ta­raf­tar sa­yı­la­rıyla il­gi­li söy­lem­le­ri­niz tep­ki al­dı bu ko­nuyla il­gi­li ne dü­şü­nü­yor­su­nuz?

(Baş­kan Ünal Ay­sal  geçtiğimiz günlerde Lon­dra’da Tür­ki­ye’de­ki ku­lüp­le­rin ta­raf­tar sa­yı­la­rı­na   de­ğin­miş­ti. Baş­kan Ünal Ay­sal’ın, “Ga­la­ta­sa­ray’ın ta­raf­tar sa­yı­sı, di­ğer bü­yük ra­kip­le­ri­-miz­den da­ha faz­la. Bi­zim 25 mil­yon ta­raf­ta­rı­mız var­ken, Fe­ner­bah­çe’nin ta­raf­tar sa­yı­sı 23-24 mil­yon ci­va­rın­da. Be­şik­taş’ın ta­raf­tar sa­yı­sı 6 mil­yon” yo­ru­mu­nu yap­mış­tı.)

Ben biz­de­ki is­ta­tis­tik­ler böy­le ol­du­ğu için bu ra­kam­la­rı ve­re­bil­dim. Ye­ni bir ka­mu­oyu araş­tır­ma­sı ya­pı­lıp da­ha yu­ka­rı ve­ya da­ha dü­şük ra­kam­lar çı­karsa on­la­rı da açık­la­rız. Ben­ce önem­li olan bu ko­nu­da dört bü­yük ku­lüp el ele ve­rip ta­raf­sız bir araş­tır­ma ra­po­ru ha­zır­la­tır­sak, her­kes tat­min ve ik­na olur. Kim­se­yi de üz­me­miş olu­ruz. Bu açıklamaları yaparken ni­ye­tim ke­sin­lik­le bir ra­hat­sız­lık oluş­tur­mak de­ğil­di.

*Son haf­ta­lar­da Bu­rak Yıl­maz’ın per­for­man­sı ve ta­raf­tar­lar ta­ra­fın­dan ıs­lık­lan­ma­sı ko­nu­sun­da ne dü­şü­nü­yor­su­nuz?
 
Bun­lar ge­çi­ci so­run­lar. Önem­se­mi­yo­rum. Bu­rak Yıl­maz Galatasaray forması altında yeniden es­ki ha­va­sı­nı ya­ka­la­ya­cak­tır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları