Sinan Bolat'tan Galatasaray itirafları!

Şampiyonlar Ligi’nde gol atan ilk ve tek Türk kaleci olan, Belçika Jupiler Pro Lig ekiplerinden KVC Westerlo forması giyen kaleci Sinan Bolat, Spor Arena’ya özel bir röportaj verdi.

Bir dönem Galatasaray forması giyen ve sarı kırmızılı ekiple Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Sinan Bolat, Spor Arena'ya konuştu.

"GALATASARAY BENİM ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"

SORU: Ülkemizde bir dönem Kayserispor, teknik direktör Cesare Prandelli ve Hamza Hamzaoğlu dönemlerindeyse Galatasaray forması giydin. Galatasaray’da kaleyi beraber koruduğunuz Fernando Muslera ve Türkiye’deki serüveninizle alakalı neler söylersin?

Galatasaray’da oynamak benim çocukluk hayalimdi. Türkiye’de büyük bir takımda oynamak nasip oldu. Hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamak bunu daha da güzelleştirdi. Benim için ayrı bir mutluluk ve gurur. Genel olarak bakarsak Galatasaray’daki sezonum çok güzel geçti. Muslera gibi bir kaleci olduğu için fazla süre almadık, sadece kupa maçlarında oynadık. Muslera, yetenek ve karakter olarak çok iyi bir insan. Bunu söylememe gerek yok. Herkes bunun farkında. Galatasaray’a geldiği günden beri çok faydalı oldu. Şampiyonluklar da büyük bir emeği var. Bence Muslera, Türkiye’ye gelen yabancı kaleciler arasında ilk 3’e girecek birisi.

“SEZON BAŞINDAKİ TRANSFERLERDE BENCE EN HIZLISI GALATASARAY’DI”

SORU: Galatasaray bu sezon teknik direktörlüğe Okan Buruk’u getirip, takıma Mertens, Mata, Icardi, Sérgio Oliveira gibi yıldızları dahil etti. Ligde 27 puanla ikinci sırada bulunan sarı kırmızılı ekiple alakalı düşüncelerin nelerdir?

Sezon başındaki transferlerde en hızlısı bence Galatasaray’dı. Getirdiği oyunculara baktığımızda hepsi de kariyerli ve büyük takımlarda oynamış oyuncular. Bu kadar çok yıldızı bir araya getirdiğinde oyuncuların adaptasyonu ve oyuncuların nerede kullanılacağına dair illaki bir süreç geçmesi gerekiyor. Bunun için sezon başında bazı sıkıntılar yaşadılar. Ama Galatasaray’ın son haftalardaki performansı çok iyi. Son oynanan karşılaşmalara baktığımızda oyuncuların birbirlerine uyum sağladıkları belli. Başakşehir’e karşı mükemmel bir maç çıkardılar. Galatasaray, her sene şampiyonluğun büyük adaylarından biridir. Mertens, kariyerli bir futbolcu. Zamanla ve adaptasyon sürecini geçirdiğinde Galatasaray’da daha da etkili olacağını düşünüyorum. 



 

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları