Sihirbaz Assaidi!

Galatasaray'ın imza için İstanbul'a getirdiği iddia edilen Oussama Assaidi, üstün top tekniğiyle dikkat çekiyor.

Transfere hızlı bir giriş yapan ve teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda transferleri Haziran ayı sonuna kadar bitirmek isteyen Galatasaray'da gündeme gelen son isim Oussama Assaidi oldu.

Sarı-kırmızılı ekibin imza için İstanbul'a getirdiği ve transferi noktalama aşamasına getirdiği iddia edilen yıldız futbolcuyu Webaslan olarak sizler için araştırdık.

Futbola adımını attığı Almere City'de 2006 yılında profesyonel olan Oussama Assaidi, Almere City'de yalnızca iki sene kalabildi. Gösterdiği performansla Eredivisie ekiplerinin ilgisini üzerine toplayan bu yetenekli genç, henüz 18 yaşındayken kendisini De Graafschap'a bağlayan imzayı attı. İnanılmaz teknik özellikleri nedeniyle büyük gelecek vaad ettiğine inanılan Assaidi'nin De Graafschap macerası da çok uzun sürmedi. Basamakları hızlı tırmanan Faslı futbolcu, bir sezonluk De Graafschap macerasının ardından asıl patlamayı yapacağı Hollanda Ligi'nin baş altı takımlarından biri olan Heerenveen'e transfer oldu.

Heerenven'de 3 başarılı sezon geçiren Faslı yıldız, kulüpteki ilk sezonunda kariyerinin en iyi maçını çıkartarak, kendisine duyulan güveni boşa çıkartmayacağının da sinyallerini verdi. 2010 yılının Şubat ayında Heerenveen'in Twente'yi 6-2 ile geçtiği karşılaşmada tam 3 gol ve 3 asistlik bir performans sergileyerek takımının attığı bütün gollerde pay sahibi olan Assaidi, bütün gözlerin kendisine çevrilmesini sağladı.

3 sezon formasını giydiği Heerenveen'de 28 gol ve 28 asist ile oynayan 24 yaşındaki futbolcu için transfer spekülasyonları da her zaman Hollanda basınının gündeminde oldu. Geçtiğimiz sezon başında PSV'den ayrılan Balazs Dzsudzsak'ın yerine düşünülen isim olan Assaidi'nin Hollanda devine transferi, Heerenveen'in yüksek bonservis isteğine takıldı. Daha sonraları ismi zaman zaman Fulham ve Espanyol ile de anılan Faslı futbolcu hakkındaki iddialar gerçeğe dönüşmeyince Assaidi de Heerenven'den kopamadı.

Hollanda ekibinde sol açık ve sol forvet olarak görev yapan Assaidi, olağanüstü top tekniğiyle adından söz ettiriyor. Bileklerine çok hakim bir görüntü çizen Faslı yıldız, çelimsiz fiziğinin getirdiği dezavantajları normalin üstünde olan hızıyla kapatıyor. Dünya futbolundaki muadillerinin aksine takım oyununa yatkınlığıyla da dikkat çeken Assaidi, aynı zamanda ceza alanı içerisinde iyi bir bitirici olarak göze çarpıyor.

İŞTE ASSAIDI'NİN ATTIĞI FANTASTİK BİR GOL



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları