"Shaqiri'yi iki katına satarız"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdürrahim Albayrak, TRT 1'de yayınlanan Stadyum programına katılarak Shaqiri ve Ronaldinho transferlerinden, Arda Turan'a kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, TRT 1'de yayınlanan Stadyum programına konuk olarak transferlerden, Arda Turan'ın son açıklamalarına kadar bir çok konuya değindi.

"SHAQIRI'Yİ İKİ KATINA SATARIZ"

Teknik Direktör Fatih Terim'in çok istediği Xherdan Shaqiri transferi hakkında konuşan Albayrak, "Shaqiri'yi Türkiye'de kimse tanımazken bulan, gündeme getiren isim Fatih Terim'dir. Günlerce izletti, takımına sordu. Yani eskisi gibi ezbere oyuncu alınmıyor. Fatih hoca, Shaqiri'yi ileride para kazandırabilecek, uzun seneler hizmet edebilecek bir futbolcu olarak görüyor.  Bugün Shaqiri'yi kaç paraya alırsak alalım, iki sene sonra iki katına satarız. Çok kaliteli ve genç bir futbolcu. Yaşlı oyuncu alırsan öyle olmaz. Ünal başkanımız ve Fatih Terim, Şakiri'yi çok istiyorlar" diye konuştu.

Shaqiri transferinde konuşulan rakamlar hakkında bilgi vermenin Galatasaray'a zarar vereceğini dile getiren Albayrak, "Bizim en büyük şanssızlığımız Basel'in Şampiyonlar Ligi'ne devam etmesi ve ilk maçının da şubat ayında olması. Şubat ayında ise malesef transfer dönemimiz sona eriyor. Basel, Manchester United'ı elemiş, ekonomik sıkıntısı olmayan bir kulüp. Büyük paralar istiyorlar. Ama sanırım birkaç gün içinde Fatih Terim, Ali Dürüst ile beraber alıp karar alabiliriz" dedi.

İsviçreli oyuncunun da Fatih Terim ile çalışmak istediğini belirten Albayrak, transferin gerçekleşme ihtimali için ise "Başkanımız da, Fatih hocamız da Shaqiri'yi istiyor. Başkanımızın bu transfer için her şeyi yapacağını söyleyebilirim" dedi.

RONALDİNHO'YA KİRALAMA FORMULÜ

Fatih Terim'in Karabükspor maçından sonra ismini telaffuz ettiği Ronaldinho'ya da değinen Albayrak, "Yaşlı futbolcular 4-5 yıllık sözleşme ve garanti para istiyorlar. Mesela Ronaldinho için hocanın bir önerisi var. Diyor ki; Ronaldinho'yu sezon sonuna kadar kiralayalım. Memnun kalırsak bonservisini alalım ve kontrat imzalayalım."

AMRABAT TRANSFERİNDE NELER OLDU?

Kayseri kentine sempatisi olduğunu belirten Albayrak, Amrabat transferinde yaşananlar için ise şunları söyledi:

"Biz Kayserispor kulübü ile yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Biz Galatasaray yönetimi olarak hiç bir kulüp ile dargın olmak istemiyoruz. Bizi Kayseri'de çok iyi karşıladılar, çok teşekkür ediyorum. Arada laf taşıyanlar mı var bilmiyorum ama bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Süleyman Hurma beyi aradım, daha sonra da Ali Dürüst'e Amrabat'ı istediğimizi söyledim. Dürüst de Kayserispor başkanını aradı ama olumsuz cevap alınca, orada durduk. Sonra neler oldu bilmiyorum. Kayserispor yönetiminden, açıklamalar, sitemler. Kayseri yönetimi kendi açısından haklı olabilir, ama bir taraftan da bakıyorsunuz Amrabat, Eboue gibi 5-6 hafta olmayacak"

ARDA TURAN'A CEVAP: "DÖNMEK İSTERSİNİZ AMA..."

Arda Turan'ın NTVSpor'a yaptığı açıklamaların şık olmadığını söyleyen Abdurrahim Albayrak, Galatasaray'ın çok büyük bir camia olduğunu ve bu tür açıklamalarla bir şey kaybetmeyeceğini belirtti. Galatasaray'dan kalp kırarak gitmenin kimseye faydasının olmayacağını belirten Albayrak, "Sonra pişman olursunuz. Bir gün işiniz düşer, dönmek istersiniz ama dönemezsiniz diyerek" Arda Turan'a sert bir cevap verdi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları