Servet'ten bir şarkı; 'Hasret kaldım'

Galatasaray'da Fatih Terim, savunma kurgusunu Gökhan Zan ve Tomas Ujfalusi üzerine kurarken; Servet Çetin'in pabucu da dama atıldı. Sarı-kırmızılı formayı en son 40 gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında giyen Servet çetin adeta ilk 11'e hasret kaldı.

Galatasaray'da Fatih Terim, savunma kurgusunu Gökhan Zan ve Tomas Ujfalusi üzerine kurarken; Servet Çetin'in pabucu da dama atıldı. Sarı-kırmızılı formayı en son 40 gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında giyen Servet çetin adeta ilk 11'e hasret kaldı.

A Milli Takım'ın EURO2012 Elemeleri'nde Almanya ile oynadığı maçta Mario Gomez'in attığı golde pozisyon hatası yapan ve maçtan sonra eleştiri oklarının hedefi haline gelen Servet Çetin, Guus Hiddink tarafından Azerbaycan maçının kadrosuna dahil edilmemişi.

A Milli Takım'dan moralsiz dönen ve Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan antrenmanlarda agresif tavırları ile dikkat çeken Servet Çetin ile özel bir görüşme yapan teknik direktör Fatih Terim, tecrübeli oyuncunun motivasyonu arttırmak için büyük bir çaba harcıyor.

Fatih Terim'in yardımcılarından olan Hasan Şaş da, Servet Çetin ile yakından ilgilenmeye başladı. Antrenmanlarda sürekli Servet ile konuşan ve antrenmanlardan sonra da deneyimli futbolcu ile vakit geçirmeye çalışan Şaş, 'Servet'in önemli bir futbolcu olduğunu' hissettirmek için elinden geleni yapıyor.

SERVET DIŞINDA YENİ BİR İKİLİ...

Galatasaray'da yıllar sonra ilk kez stoperde Servet Çetin dışında farklı iki isim deneniyor. Galatasaray'da 2007 yılında savunmada Song-Tomas ikilisinin yakaladığı istikrarın ardından bir türlü o bölgede beklentiler karşılanamamış ve günümüze dek tam 12 futbolcu bu mevkide forma giyme şansı bulmasına rağmen istenilen neticeler alınamamıştı.

Hem Galatasaray'ın hem de A Milli Takım'ın vazgeçilmez oyuncusu olan Servet Çetin birçok savunmacı ile partner oldu. Rigobert Song, Emre Güngör, Fernando Meira, Lucas Neill, Gökhan Zan, Ismail Bouzid, Ali Turan, Lorik Cana, Hakan Balta, Semih Kaya, Mehmet Topal...

Ancak sarı-kırmızılıların savunmada yaşadığı sıkıntıda; mücadeleci yapısı, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve hava toplarındaki hakimiyeti ile ön plana çıkan Servet'in sürekli yer alması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

EVREN GÖZ:

"Fatih Terim, formda oyuncularla oynamak istiyor ve bu isteğinde de sonuna kadar haklı. Kazanan takımı bozmayıp, Gökhan Zan - Ujfalusi ikilisine güveniyor. Ancak Gökhan Zan'ın istikrar konusunda ciddi eksikleri var. Kariyerine baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bir defans oyuncusu için ideal fizik yapısı, maalesef tekniği ve oyun zekası ile birleşmemiş. Yaptığı basit hatalar, kendine güveninden kaynaklanan ters hareketler formasını giydiği takımlarda başına bela oldu. Tabiiki sıkça sakatlık yaşaması da istikrarına engel olan etkenlerden biri. Servet Çetin, bu takıma yıllardır başarıyla hizmet etti ve Terim'in ideal iklisinin Zan'ın bu formuna rağmen Servet - Ujfalusi olması gerektiğini düşünenlerdenim. Ki zaten zamanla Servet eski formuna kavuşunda Gökhan Zan, alternatif isim olacaktır. Fakat Galatasaray'ın başarıyı devamlı kılması için ayağını iyi kullanan, tecrübeli bir stopere ihtiyacı var. Bu stoper üst düzey olmalı ve takımı ileriye taşıyabilmeli. Ne Servet ne de Ujfalusi bu özelliklere sahip değil. Galatasaray, oynadığı her sahada oyunun kontrolünü elinde tutması için ayağı iyi bir stoper bulmalı. "

2010-2011 FORMA REKLAMI VE SERVET ÇETİN




Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları