"Sercan Yıldırım'ı Ertuğrul bitirdi"

Türk spor basının usta kalemlerinden Hıncal Uluç, Sabah Gazetesi'nin internet sitesindeki değerlendirmesinde Sercan Yıldırım hakkında yapılan eleştiriler hakkında konuştu.

Türk spor basının usta kalemlerinden Hıncal Uluç, Sabah Gazetesi'nin internet sitesindeki değerlendirmesinde Sercan Yıldırım hakkında yapılan eleştiriler hakkında konuştu. Uluç aynı zamanda Galatasaray'ın büyük bir takım olduğunu ve buna uygun futbol oynaması gerektiğini belirtti. Uluç'un Bursaspor maçına ilişkin önemli tespitlerinden biri de, Galatasaraylı bazı futbolcuların zamanın akması için oyundan vakit çalmaya çalışması oldu.

İŞTE ULUÇ'UN DEĞERLENDİRMELERİ:

"Volkan ve Sercan, Bursa'ya değil ama Ertuğrul Sağlam'a karşı ekstra motivasyonla oynuyorlar. Sercan'ın o hareketi ekstra motivasyonla maça çıkmasından geliyor. Tıpkı Baros'un golünü başlatan akındaki olağanüstü pası gibi orada da olağanüstü bir vuruş yapmak istedi. Girdiği andan itibaren bakın; her tarafa koşuyor. Galatasaray'ın öbür forvetleri gibi değil. 70 metre, 70 metre oynuyordu oyunu... Hırsından... Orada öyle bir güzel bir vuruşla, taca da değil, topu ters bir vuruş yaparak hücuma sokmak istedi. Fakat saha da berbat olunca o kafasındaki vuruş, Galatasaray aleyhine ters vuruşa döndü. Korner oldu.Her maçta korner olur ama korner demek gol demek değil. Ama Galatasaray'da yine yıllardan beri değişmeyen bir şey var. Galatasaray duran toplarda çok gol yiyor. Kendisi duran topta çok az gol atarken, çok gol yiyor. Çünkü Galatasaray savunması yer almayı bilmiyor."

"Sercan'ı itham etmek kolay... Ama tam tersi... Bursaspor, Sercan'ı, bitirdi. Ertuğrul Sağlam, Sercan'ı ve Volkan'ı bitirdi. Bunlar kişiliklerini, kimliklerini yitirmeye uğraşıyorlar. Volkan Trabzon'da, Sercan İstanbul'da... Bunlar Türkiye'nin "son yıllarda bulduğu en önemli iki yetenek... Yabancı merakına düştü Ertuğrul hoca ve bunları oynatmaya oynatmaya yok etti.

"Herhalde ben Galatasaray'ın başkanı olsam, Florya'ya kocaman bir kara tahta koyarım ve her futbolcuyu, o kara tahtaya 500 kere 'Galatasaray büyük takımdır', 'Galatasaray büyük takımdır' diye yazmaya mecbur tutarım. Büyük takım olduğunu kafana koyamazsan, büyük olamazsın. Büyük takım kendi sahasında 40-45 dakika vakit çalmayı düşünmez. Düşünüyorsa küçük takımdır, sıradan takımdır. Senelerden beri böyle Galatasaray... Ben Galatasaray'ın bu haline alıştım ama Fatih Terim'in, bu oyunu sessiz şekilde seyretmesine alışmadım. Bağıra bağıra gelen bir gole önlem almamasına alışmadım. "
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları