Forma giydiği ilk 3 maçta sınıfı geçen Semih'in Sivasspor maçındaki performansı Fatih Terim'den geçer not almadı. Fatih Terim'den genç futbolcuya 'Basit oyna' uyarısı geldi.
Galatasaray'da bir dönem gözden çıkartılan ve Gaziantepspor'un satın alma opsiyonunu kullanmadığı için yetiştiği Florya'ya dönen Semih Kaya, kendisine bu sezon formayı teslim eden ve kariyerinde beyaz bir sayfa açma fırsatı tanıyan Fatih Terim'den ilk uyarıyı aldı.
Tecrübeli teknik adamın, Sivasspor maçının ardından genç oyuncuyla bir görüşme yaptığı ve "Bu maçtaki performansını beğenmedim. Kendine güveneceksin ama aynı zamanda da basit oynayacaksın. Yolun uzun, idmanlarda sıkı çalış" dediği ve yenilen goldeki hatasını anlattığı öğrenildi.
Bu arada Terim'in Gençlerbirliği deplasmanında cezalı Ujfalusi'nin yokluğunda formayı Gökhan Zan'a vereceği, Servet Çetin'in ise yine yedek kulübesinde olacağı gelen haberler arasında.