Semih Kaya idolünü açıkladı!

Galatasaray'ın performansı ile göz dolduran genç savunma oyuncusu Semih Kaya, Romanya karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım'ın ve Galatasaray'ın başarılı stoperi Semih Kaya, Romanya ile oynanacak olan 2014 Dünya Kupası eleme maçı öncesi NTV Spor'a açıklamalarda bulundu.

Forma numarasından, örnek aldığı oyunculara, futbol dışı yaşantısından geçen sezonki savunma başarılarına kadar birçok konuda soruları yanıtlayan Semih Kaya, düşündüklerini çekinmeden söylemesiyle dikkat çekti. İşte Semih'in açıklamalarının tamamı;

"BAŞARIYA AÇ BİR EKİBİMİZ VAR"

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig, Milli takımla Dünya Kupası elemelerinde sürekli oynamasının gurur verici olduğunu söyleyen Semih, "Romanya maçına en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Kaliteli bir takımımız var. İyi işler yapacağımızı düşünüyoruz. İki tane turnuva kaçırdık, başarıya aç bir ekibimiz var." dedi.

"SADECE FUTBOLA ODAKLANIYORUM"

Başarılı olmasının aile yaşantısını sürdürebilmesiyle ve futboldışı aktivitelerden uzak durmasıyla alakalı olduğunu söyleyen Semih; "Sürekli ev yaşantımı sürdürüyorum. Fazla dışarı çıkmıyorum. Bir oyuncu fazla magazinsel olduğunda başarılı olacağını düşünmüyorum. Aile yaşamımı sürdürüyorum. Evim Florya'da, tesislerin yanında. Bir futbolcu başarılı olması gerekiyorsa bu yaşantısına dikkat etmeli. Herşeyi bir kenara koyup, futbola odaklanması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bank Asya 1. Lig'de oynamasının kendisini büyük katkı sağladığını dile getiren Kaya, "Bir futbolcu öncelikle, alt kategorilerde başlamalı. Tecrübe açısından bu daha iyi. Bütün ligleri gördüm, şimdi Süper Lig'de oynuyorum, Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorum, A Milli Takım'da oynuyorum. Bunlar gurur verici şeyler." şeklinde konuştu.

"İDOLÜM ERGUN PENBE"

Futbolcu olarak kendisine Ergün Penbe'yi örnek aldığını ifade eden Kaya, "Genelde hakkımda yazılanları takip ediyorum. Bana 30 yaşındaki kişinin tecrübesiyle oynuyor diyen kişiye teşekkür ediyorum. Soğukkanlı bir kişiliğe sahibim. Saha içinde Ergün Penbe'yi örnek alıyorum. Sakin kalmayı düşünüyorum. Bir stoper oyuncusu çok sarı kart görür, sert oynar. Buna katılmıyorum. Bir stoper işini nasıl yapması gerektiğini biliyorsa sert oynamaya gerek yok." dedi.

"3 NUMARALI FORMAYI GİYMEK İÇİN ERKEN"

3 numaralı formayı giymek için henüz erken olduğunu belirten Kaya, "Genç yaşımda John Terry ve Fabio Cannavoru'yu beğeniyordum. Kartalspor'a kiralandığımda 26 numara denk gelmişti. İyi bir sezon geçirdim orada. Uğurlu geldiğini düşündüm. Galatasaray'a döndüğümde, ilk 26 numarayı istedim. Yorum sayfalarında taraftarlar 3 numarayı giymem gerektiğini yazdıklarını gördüm. Sağolsunlar, bu benim için gurur verici. Ama ben, 3 numara benim için erken olduğunu düşünüyorum. Henüz bunun için gencim. İleride, 2-3 yıl boyunca bu formumu sürdürdükten sonra belki numaramı değiştiririm." ifadelerini kullandı.

"HERKESTEN BİR ŞEY ÖĞRENİYORUM"

Kaliteli futbolcular ile oynamanın kendisini mutlu ettiğini dile getiren genç savunma oyuncusu, "Geçen sezon Ujfalusi'yle iyi bir uyum sağlamıştım. 32-33 maça çıktık beraber, ligde en az gol yiyen takımdı. Takım olarak savunma kurgumuz çok iyiydi, çok iyi savunma yapıyorduk. Kalemizde Muslera vardı. Herkesten farklı farklı şeyler öğreniyorum. Bunların en başında Ujfalusi geliyor. Burada Ömer abiden, Egemen abiden, Bekir abiden de farklı şeyler öğreniyorum. Hepsi çok kaliteli oyuncular. Kaliteli futbolcular arasında olmak beni mutlu ediyor." dedi.

"ROMANYA MAÇI ÇOK KRİTİK"

Romanya maçının çok kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Kaya, "2014 Dünya Kupası'na gitmek istiyorsak Romanya gibi maçlardan galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. İyi ve güçlü bir takımımız var. Önümüzü rahat görebilmek açısından, Romanya ve Andorra maçlarını galibiyetle geçmemiz gerekiyor. Burada puan kaybedersek, 2. olabiliriz. 2.'likle uğraşmak istemiyoruz, direkt katılmak istiyoruz. Abdullah Hoca bize güveniyor, inanıyor. Umarım, Türk halkını ve hocamızı mahcup etmeyiz."ifadelerini kullandı

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları