Selçuk mu, Sneijder mi?

Wesley Sneijder'in gelmesiyle takımda Selçuk İnan ile girlikte birinci sınıf 2 frikikçinin olması akıllara şu soruyu getirdi; 'frikikleri kim kullanacak?'

Sneijder, Real Madrid’deyken çekilen bir tanıtım filminde bu ifadeyi kullanmış ve eklemişti... “Topun başına ben geçerim.” Ancak Galatasaray’da topun basında bir isim daha var: Selçuk İnan! Şimdi gözler Beşiktaş derbisinde; akıllarda ki soru ise serbest atışları kimin kullanacağı...

Galatasaraylı taraftarlara büyük mutluluk yaşatan Wesley Sneijder transferi bir yandan da kafa kurcalayan bir soruyu ortaya çıkardı: Cimbom'da bundan sonra frikikleri kim atacak?

Bu sorunun akıllarda yer etmesinin sebebi takımdaki usta firkikçi sayısının ikiye yükselmesi. Son iki sezondur gösterdiği performansla göz dolduran Selçuk İnan, Cimbom'un 1 numaralı firikikçisi konumundaydı. Ancak serbest atışlardan attığı gollerle dünya çapında ün kazanan Sneijder de Selçuk'u tahtında rahat oturtmayacak kadar iddialı bir isim.

2008 YILINDA ÇEKİLDİ

Nitekim Sneijder Real Madrid'de forma giydiği 2008 yılında sponsoru Nike için kamera karşısına geçmişti. Total 90 adlı tanıtım filminde frikik atışının inceliklerini anlatan Hollandalı yıldız çok iddialı sözler sarf etmişti. Kazanılan frikikler için diğer takım arkadaşlarıyla bir anlaşması olduğunu belirten Sneijder "Frikik kazanılmışsa vuruşu yapacak ilk kişi benim. Bunun için kavga etmem" ifadelerini kullanmıştı. 

SELÇUK DAMGA VURDU

Buna karşın Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon kazandığı şampiyonluğa önemli katkı yapan Selçuk İnan, bu dönemde frikikten 5 gol atmıştı. Bu performansıyla ünlü spor sitesi ‘bleacherreport’, dünyanın en iyi frikik ustalarını konu alan derlemesinde Selçuk’u Ronaldo, Messi, Xavi, Beckham ve İbrahimovic'in ardından 6'ncı sıraya yerleştirmişti. Selçuk bu sezonki tek frikik golünü ise Fenerbahçe derbisinde kaydetti.

Bu nedenle yarınki Beşiktaş maçında Galatasaray taraftarların gözü yeni yıldızıları Sneijderle birlikte en çok Selçuk İnan'ın üstünde olacak. Bizde zorlu derbi öncesi otoritelere akıllardaki o soruyu sorduk ve ilginç yanıtlar aldık:

Selçuk mu Sneijder mi?

Cüneyt Tanman
Topun başına dikkat

Onun kararını teknik direktör verecek. O reklam filmi reklam filmidir. Hayatın gerçekleri farklıdır. Sneijder gibi bir oyuncu da takımda önemli sorumluluklar üstlenecektir. Bunlara frikik atmak da dahil. Fatih Terim onların vuracağı bölgeleri belirleyebilir. Mesela Hamit de topa iyi vurur. Burak da öyle. Selçuk daha iyi attığını ispatladığı için o kullanıyordu. Sneijder de daha iyi attığını ispatlayabilir. Terim ona o fırsati verecektir. Fakat iyi vurmadığı her frikikten sonra Selçuk gündeme gelir. Topun başına 3-4 kişinin gitmesini engellemek lazım.

Engin Verel
Hollandalı avlar

Buna teknik direktör karar verecek. Ama bir gerçek var, idmanlarda hangisi her şekilde veya her pozisyonda daha fazla isabetli vuruşları yapıyorsa o, serbest vuruşları kullanacaktır. Diğer bir gerçek, ikisinin de amacı gol atıp takımlarına puan kazandırmak. Gerçekçi olmak gerekirse Sneijder, Selçuk'a göre 1-2 adım önde. Çünkü Türkiye'deki baraj kuran futbolcular ve kalecilerle İtalyadakiler arasında kalite farkı var. O nedenle Hollandalı yıldızın Türkiye'deki kalecileri avlaması daha kolay olacaktır.

Lemi Çelik
Sen ben kavgası

Galatasaray'da duran topları üst düzeyde kullanan iki tane futbolcu oldu. Eğer hoca bunlara müdahele etmezse kendi aralarında bir iletişim kopukluğu ve sen-ben kavgası yaşanabilir. Bence Sneijder ve Selçuk bu işi kendi aralarında çözmeli. En doğrusu bu. Birbirlerine yapacakları jestlerle takım ruhuna ve takıma daha büyük katkı sağlamış olurlar. Bu da medyada ve takım içerisinde doğabilecek küçük spekülasyonların önüne geçer. Frikiği atan değil, takım kazanır. Önemli olan da bu.

Adem Yılmaz
Tabii ki Sneijder

Sneijder-Selçuk ikilisi kıyaslanamaz. Hollanda tarzı ülkelerde bu eğitimler 6-7 yaşında veriliyor. Türkiye'de ise bu eğitim 15-16 yaşında başlıyor. Dolayısıyla yerli oyuncularla yabancılar arasında böyle bir fark oluşuyor. Sneijder'in top becerisi Selçuk'un çok üzerinde. Dolayısıyla Sneijder'ın atması daha yararlı olur. Benim kanaatim Senijder'den yana. Fatih Terim'in penaltıcısı, kornercisi mutlaka vardır. Terim de kanaaitini Sneijder'den yana kullanacaktır.

Sizce frikikleri kim kullansın, yorumunuzu yazın, yayınlayalım...
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları