Selçuk İnan ve Nuri Şahin yorumu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Romanya'ya 1-0 mağlup oldukları maçın ardından basın toplantısında konuştu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Romanya'ya 1-0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, çok zorlu bir rakiple oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Böyle oyunları çözebilmek için sabırlı, istekli, kapanan takımlara karşı set oyunlarını çabuk çevirmemiz veya duran toplardan sonuç almamız gerekiyordu. Oyunun başında istekli ve arzulu başladık. Duran toptan golü atsaydık oyunun seyri değişecekti. İlk yarı biterken yedimiz gol moralleri bozdu. İkinci yarı tamamen rakip sahada oynamamıza rağmen oyuncuların oyunu çevirme arzuları vardı. Zor bir oyun oldu ve bu zor oyunu kaybettik. Rakibimizi tebrik ediyorum. Coşkulu bir oyun ortaya koyduk. Rakibin dengesini bozabilmek adına oyunun set bölümünü biraz daha çevirmemiz lazımdı. Böyle talihsiz moral bozucu bir gol yemememiz gerekiyordu. Sabır çok önemliydi. Duran top bile bu oyunu çözebilirdi. Özellikle ikinci yarıda oyun çok dengeliydi. İkinci yarı oyun dengeli gitmesine rağmen sıcak oyun ve rakip ceza sahasına girmeyi başaramadık. Bizim girdimiz pozisyonlar da rakibin girdiği pozisyonlar da var. Yapılan hatadan maç da kaybedebiliyorsun ya da girilen pozisyonda maçı da kazanabiliyorsun. Özellikle oyun oynama topa sahip olan takım olmak oyunu bozmaya çalışan takımlar adına böyle bir zemin olması bizi biraz sıkıntıya soktu."

Romanya Teknik Direktörü Victor Piturca'nın, "Türkiye bizi ciddiye almadı" yorumunun sorulması üzerine Avcı, "Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Ne şekilde söyledi bilmiyorum; ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Herkes artık birbirine çok saygı gösteriyor ve dengeli oyunlar oynanıyor. Biz son bir haftadır çok saygılı duyulan bir takımla oynayacağımızı ifade etmiştik" şeklinde konuştu.

Kadro seçiminde yanlışlıklar yapıp yapmadığı yönündeki soruya Avcı, "Orta sahaların bizim ön liberolara baskı yapacağını biz de bunun karşısında neler yapacağımızı çalıştık. Biz son 10 maçtır çift santrafor oynamıyoruz. Ama bu maçta 30 dakikalık bir bölümü çift santrafor oynadık. Bu maçın ilk yarısı ve ikinci yarısında rakibin fazla pozisyona girme durumu yoktu. Oyuncu tercihlerinde yanlışlık yapmadığımı düşünüyorum. Bu tercih benim ve ekibimin. Bu maçın büyük bölümünde iştahlı ve arzulu oynadık fakat üretemedik. Bunun içinde kaybetmek de var. 10. maçımızı oynadık. Pozisyona giren iştahlı oynayan pozisyona giren bir takım olma yönünde önemli bir adım attık. Bunu genel olarak değerlendirmek lazım, tek maç olarak değerlendirmemek lazım. Bugün topa sahip olan baskılı oynayan belki rakibin zor oyunu bozma anlamında fazla üretemeyen bir takım görüntüsü çizdik" yanıtını verdi.

Nuri Şahin'in 7 senedir ilk 11'de oynamamasının sorulması üzerine Avcı, "Nuri Şahin, 17 yaş grubundan beri benim oyuncum. Özellikle geçen sene Real Madrid'de fazla süre almaması. Son 3-4 haftadır süre almasını biz de bekliyoruz. Nuri, bizim en değerli oyuncularımızdan bir tanesi. Ben 9 aydır görevdeyim. Nuri benim diğer çocuklarım gibi ve 7 senedir benimle beraber. Avrupa Şampiyonluğu dünya 4'üncülüğü yaşamış bir oyuncu. Bir elmas gibi baktığımız oyuncu. Liverpool'a gittiğinden beri süre almaya başladı. Süre alması bir avantaj" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Selçuk bugün sakat olmasaydı onun için planınız var mıydı?" şeklindeki sorusuna Abdullah Avcı, "Selçuk da benim 7 senedir tanıdığım hem kaliteli bir oyuncu. Oynanmış maçın üzerinden konuşmak biraz hayali olur" cevabını verdi.

Gruptaki hedefleri ile ilgili de Avcı, "Gruptaki hedefimizden şu an için uzaklaşmış durumdayız. 3 gün sonra oynayacağımız Macaristan ve sonrasında oynayacağımız maçlar yeni oluşturabilir hedefleri biraz daha ortaya koyacaktır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları