Schalke provası G.Birliği ile!

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasının açılış maçında lider Galatasaray, sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasının açılış maçında lider Galatasaray, sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak. Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak olan mücadelede hakem Özgür Yankaya düdük çalacak. Yankaya'nın yardımcılıklarını ise Volkan Narinç ve Selçuk Kaya yapacak.

Saat 20:00'da başlayacak ve Lig TV ekranlarından naklen yayınlanacak mücadeleyi Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla takip edebilirsiniz. Dilerseniz twitter üzerinden yaptığınız yorumların sonuna #sporxcanli etiketini ekleyerek yorumlarınızın canlı anlatım sayfasında görünmesini sağlayabilirsiniz.

DROGBA VE DANY RİSKE EDİLMEYECEK

Spor Toto Süper Lig'de en yakın rakibi Beşiktaş'ın 5 puan önünde lider durumda bulunan Galatasaray, bu hafta kadroda bazı değişiklikler olacak. Gençlerbirliği ile Türk Telekom Arena'da karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, hafta içi Schalke ile oynanacak Şampiyonlar Ligi rövanş maçını da düşünerek hafif sakatlıkları bulunan Didier Drogba ve Dany'i riske etmeyecek.

FORVETTE UMUT-BURAK

Sarı-kırmızılı takımın haftaiçi yaptığı antrenmanların bir kısmına katılmayan ve son antrenmanda da takımdan ayrı olarak çalışan Didier Drogba'yı yedek kulübesinde tutacak olan Terim, forvet hattını Burak Yılmaz - Umut Bulut'tan oluşturacak. Savunma kurgusunda da Dany'i dinlendirecek olan Terim, Başkent temsilcisi karşısında yine Gökhan Zan'a forma vermeyi planlıyor.

ÜÇ OYUNCU CEZA SINIRINDA

Galatasaray'da ligin 24. haftasında Eskişehirspor ile oynanan maçta sarı kart gören Albert Riera, bu sezon üçüncü kez aynı duruma düşmüş oldu. Medical Park Antalyaspor maçında 2012-2013 sezonundaki üçüncü sarı kartını gören Nordin Amrabat ve Akhisar Belediyesi karşılaşmasında üç sarı kart sınırına ulaşan Semih Kaya, ceza limitine yakın diğer isimler. Bu üç oyuncu sarı kart görmeleri durumunda ligin 26. haftasındaki Kayserispor maçında forma giyemeyecekler. Felipe Melo'nun sarı kart cezası nedeniyle görev yapamayacağı Gençlerbirliği karşılaşmasında Selçuk İnan (ligde toplam altı sarı kart) ve Burak Yılmaz (ligde toplam iki sarı kart), sarı kart görmeleri hâlinde kart sınırına gelecekler.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray

Muslera
Riera
Semih
Gökhan
Eboue
Hamit
Selçuk
Sneijder
Amrabat
Umut
Burak

Gençlerbirliği

Ramazan
Serkan Kurtuluş
Aykut
Kulusic
Tosic
Petrovic
Özgür
Tomic
Azofeifa
Jimmy
Vleminckx

STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 20:00
YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım
HAKEM: Özgür Yankaya

ASLAN REKOR PEŞİNDE

Spor Toto Süper Lig'de son 22 haftayı lider tamamlayan Galatasaray, sezon sonuna kadar pozisyonunu koruması durumunda 34 haftalık periyoda geçilen 1994-1995 sezonundan sonraki dönemde kendisine ait olan rekoru kıracak. Sarı-kırmızılı takım, 1999-2000 sezonunun beşinci haftasında yükseldiği birinci sırada üst üste 30 hafta kalarak şampiyon olmuştu. Süper Lig'in son 18 sezonunda bu kategoride Galatasaray'ı Fenerbahçe takip ediyor. Sarı-lacivertli takım, 2004-2005 sezonunda altıncı haftada çıktığı liderlik koltuğundan sezon sonuna dek inmeyerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Üçüncü sıra ise 1996-1997 sezonundaki performansıyla Galatasaray'a ait.

HASAN ŞAŞ KULÜBEYE

Galatasaray'da, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 3 maç ceza verdiği teknik direktör Fatih Terim, Eskişehirpor maçından sonra Gençlerbirliği karşılaşmasında da takımının başında bulunamayacak. Sarı-kırmızılı ekip, bir maçlık cezası biten antrenör Hasan Şaş yönetiminde mücadeleye çıkacak.

ARENA'DA SERİ 4 MAÇ

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de Türk Telekom Arena'da oynadığı son 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, sahasındaki son 4 mücadelede Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı 2-1, Medical Park Antalyaspor'u 2-0, Orduspor'u da 4-2 mağlup etti.

CUMA MAÇLARI SIKINTI

Galatasaray, bu sezon ligde cuma günü yaptığı karşılaşmalarda önemli puan kayıpları yaşadı. Cuma günü oynadığı 7 lig maçının sadece 2'sini kazanabilen ''Cim Bom'', 2 maçta rakipleriyle berabere kaldı, 3 maçta da yenildi. Ligde cuma günü çıktığı maçlarda Orduspor'a 2-0, Kardemir Karabükspor'a 3-1, Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen Galatasaray, Gençlerbirliği'yle 3-3, Gaziantepspor ile de 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, cuma günü müsabakalarında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1, Akhisar Belediyespor'u da 2-1 mağlup etti.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları