Şampiyonluk yolunda kritik zafer

Galatasaray ile Beşiktaş'ın tarih boyunca karşı karşıya geldiği derbilerden öne çıkan bir karşılaşma daha...

DERBİ ÖZEL - Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena’da Beşiktaş ile şampiyonluk yolunda çok kritik bir maça çıkacak. 100 yılı aşkın bir süredir karşı karşıya gelen iki ezeli rakibin maçlarına baktığımızda Beşiktaş bu maçların bir çoğunda eli boş bir şekilde sahadan ayrıldı. Webaslan olarak derbi öncesinde yakın tarihte oynanan, unutulmaz Beşiktaş derbilerini tekrar hatırlatacağız.

Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan derbilerin hepsi birbirinden güzeldir ama bazıları var ki, işte onları tekrardan hatırlamamızda fayda var. Değerli gazeteci ve fanatik Galatasaraylı Mehmet Ali Birand’ı kaybettiğimiz o sene, maça Sarı-Kırmızılı taraftarlar Birand’ı anarak başlamış ve bu derbi daha da farklı bir anlam kazanmıştı. 

Tarihler 27 Ocak 2013’ü gösterdiğinde Arena’da rakip Beşiktaş ve şampiyonluk yolunda kazanacağımız bir zafer daha izletecekti bize o gün futbolcularımız.

Fatih’in Aslanları 2013 yılının ilk derbisinde Türk Telekom Arena’da Beşiktaş’ı ağırlıyordu. Fernando Muslera, Dany Nounkeu, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Felipe Melo, Albert Riera, Emre Çolak, Johan Elmander, Umut Bulut ilk 11’iyle sahaya çıkan takımızın tek bir hedefi vardı bu maç öncesi o da mutlak 3 puan.

GOLLE BAŞLADIK
Daha maçın henüz ilk dakikalarında sağ kanattan bindirme yapan Umut Bulut, içeriye açtığı ortayla Emre Çolak’ı buluşturdu. 3. dakikada Emre’nin müsait pozisyonda topun gelişine vurduğu akıl dolu şutla Galatasarayımız 1-0 öne geçti. Maça oldukça hızlı başlayan Aslanlar daha çok bulmak için Beşiktaş savunmasını adeta ablukaya aldı.

ALBERT RİERA FARKI AÇTI
Sağ ve sol kanattan yaptığımız bindirmeler karşısında zorlanan Beşiktaş maçı 1-0 kapatmanın planları yaparken, Albert Riera sahneye çıkacaktı. 45. dakikada Selçuk İnan’ın sol kanattan içeriye açtığı topa kafayla dokunarak takımımızı 2-0 öne geçiren golü atacaktı İspanyol yıldız. Sivok ile durumu 2-1’ye getirseler de, Galatasaray ataklarına aynı hızla devam edip bir gol daha bulmanın peşindeydi. İlerleyen dakikalarda ekibimiz Umut Bulut, Hamit Altıntop ve diğer hücum oyuncularımızla çok net pozisyonlar yakalasalar da farkı genişletemedik. Sahadan 2-1’lik sonuçla ayrılan takımımız bir derbiden daha 3 puanla ayrılmış oldu. 71 puanla lider kapattığımız o sezon aldığımız bu galibiyetle şampiyonluk yolunda kazandığımız derbilere bir yenisi daha eklemiştik böylece.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları