Riekerink: "Oyunun patronu bizdik"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş karşısında aldıkları 1-0'lık yenilginin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş karşısında aldıkları 1-0'lık yenilginin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş karşısında çok iyi bir performans sergilediklerini ifade eden Hollandalı hoca, "Göreve başladığımdan bu yana en iyi 45 dakikayı oynadık, her konuda sahanın hakimi ve patronu bizdik, defansif olarak da çok disiplinydik ve doğru zamanlarda baskımızı yaptık. Onun haricinde top bizdeyken de çok iyi işler yaptık, birçok şans yakaladık ancak golü yapamadık. Beni mutlu eden konulardan biri de sahadaki oyuncularım arasında çok iyi bir iletişim vardı, sonuç olarak ilk 45 dakikada çok mutluyum diyebilirim" dedi.

Beşiktaş'ın ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyduğunu ifade eden Riekerink, "Maçtan önce Sneijder ile 60 dakika oynaması yönünde konuşmuştuk, bir sakatlığı var. İkinci yarıda Beşiktaş daha baskılı oynadı, golü atmadan önce de gol pozisyonları yakaladılar ve biz de golden sonra oyundan düştük. Son 5 dakika gol atmayı denedik ancak biraz da şanslı olmanız lazım. En önemlisi, maçı kontrol eden bir Galatasaray vardı, takımımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. 

"DONK'U DEĞİL BENİ SUÇLAYABİLİRSİNİZ"

Riekerink, yenilen golde Ryan Donk'un hatası olup olmadığı sorusuna, "Gol yemeden önce de rakibimizin önemli gol fırsatları vardı. Donk şu anda Galatasaray'ın oyuncusu ve bir önceki takımı Kasımpaşa'nın en iyi oyuncularından biriydi. Eğer suçlanacak bir şey varsa, beni suçlayabilirsiniz." cevabını verdi.

"İLK DEFA CANLI OLARAK ŞAHİT OLDUM"

Hollandalı çalıştırıcı Riekerink, bir taraftarın sahaya girdiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Daha önce televizyonlarda görürdüm. İlk defa canlı olarak şahit oldum. Golde de konsantrasyonumu kaybettim ve sahaya giren kişiye dikkatim kaydı. Yediğimiz golü de görmedim. Bu güzel spora böyle şeyler alet edilmemeli. Bir taraftarın sahaya girip farklı konulara futbolu çekmesi yanlış. Bu kişinin üzerinde ne yazdığını da bilmiyorum ama bence utanç verici bir durum."



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları