Reyes evinin topçusu

FIFA menajeri Mithat Halis, Tomas Ujfalusi ve Jose Antonio Reyes hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasarayımız'ın Atletico Madrid'ten transfer ettiği Tomas Ujfalusi'yi en iyi tanıyan isimlerden olan FIFA menajeri Mithat Halis, Çek futbolcunun sarı kırmızıların en iyi transferi olduğunu söyledi. Mithat Halis, sarı kırmızılıların gündemindeki Forlan ve Reyes'le de ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan ve Çek oyuncuları çok yakından takip eden Halis, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu ve "Her oyuncuyu yaşını baz alarak eleştirmek doğru değil. Tomas Ujfalusi bunlardan bir tanesi… Ujfalusi, çok karakterli, çok düzenli ve disiplinli bir oyuncu. Galatasaray'da en az iki çok rahat oynar. Ujfalusi, futbolunun son yıllarını geçirmek için gelmedi. Yıllardır aynı istikrarda oynuyor ve göreceksiniz Galatasaray'da üst düzey futbol oynayacak" dedi.

GADDAR BİR OYUNCU DEĞİL

Başarı futbolcunun sert ama gaddar bir oyuncu olmadığını belirten Mithat Halis, "Hem sağ bek hem de stoper oynar. Galatasaray'ın iki taraftaki ihtiyacını da karşılar. Messi'ye yaptığı hareket eleştiri konusu olsa bile adama değil, topa sert oyunuyla her zaman ön plana çıkmıştır. Messi'ye yaptığı hareket abartıldı. Ujfalusi gaddar bir oyuncu değil" diye konuştu.

GALATASARAY'DA ASLAN GİBİ OYNAR, KARAKTER OLARAK ÇOK DÜZGÜNDÜR


Tecrübeli oyuncunun kişilik özelliklerinin de çok iyi olduğunu dile getiren Halis, "Ujfalusi, Forlan ve Reyes'ten daha iyi bir transfer. Bana göre Galatasaray'ın en iyi transferi. Havaalanında taraftarın onu karşılamaması da isabet oldu. Herkes Forlan ve Reyes'i bekliyordu. En olumlu transfer Ujfalusidir. Göreceksiniz, aldığı parayı hak etmek için ne büyük mücadele verecek. İşçi kökenli ülkelerden gelen oyuncular aldığı parayı hak eder. Beşiktaş'taki Ernst'te öyle. Ayrıca Ujfalusi çok düzgün bir adam. Etrafına pozitif enerji yayar. Uyumlu, arslan gibi bir adam. Kimse yanlış anlamasın Ujfalusi benim oyuncum değil. Tam tersine en çok çalıştığım ülke olan Çek Cumhuriyeti'nde beni rakibim olan bir menajerin oyuncusu" şeklinde konuştu.

REYES'TE LOKALİK SORUN VAR; UMARIM TRANSFERİ OLMAZ


Galatasaray'ın hâla gündeminde olan Jose Antonio Reyes'le de ilgili çarpıcı bir değerlendirme yapan Halis, "Reyes transferi inşallah olmaz. Reyes, Sevillalı. Bu çok dikkat etmemiz gereken bir durum. Sevilla'dan çıkan futbolcuların localik hastalığı var. Başka bir ülkeye, hatta bölgeye gittiklerinde oynayamıyorlar. Reyes, İngiltere ve Portekiz'de oynadı. Yurtdışında oynarken, korkar, ayağını çeker. Sevilla'da Jesus Navas diye bir oyuncu var. Onda da aynı sorun var. Çocuk yatağından ayrılamıyor. Bu nedenle Navas'ı bir çok Avrupa takımı ister; ama alamaz. Çünkü yaşadığı şehirden ayrılamıyor. Reyes de aynısı. Umarım Reyes, Galatasaray'a gelmez" dedi.

FORLAN DOYUMA ULAŞTI, PARA DIŞINDA İSTANBUL'A NEDEN GELSİN


Forlan'ın da olması durumunda hatalı bir transfer olacağını vurgulayan Halis, "Umarım Forlan transferi de olmaz. Forlan'dan hem daha ucuz hem de daha iyi bir adam bulunabilir. Ayrıca Forlan'ın Galatasaray'da gelmekte ne gibi bir amacı olabilir. Dünya Kupası'nda en iyi oyuncu seçildi. İspanya'da gol kralı oldu. Atletico ile Avrupa Ligi'ni kazandı. 32 yaşında. Zaten 4.5 milyon euro Atletico Madrid'ten alıyor. Sportif bir amacı var mı? Yok… Galatasaray'ı seviyorum, 500 bin aşağıya ineyim. Galatasaray'ı çok seviyorum diye geliyor mu? İstanbul güzel şehir. Başka bur kültür. Bir dil öğrenirim diye geliyor mu? Yok. Forlan'ın buraya gelmekte para dışında hiçbir amacı olamaz. Umarım Forlan'ın transferi de olmaz. Daha iyi oyuncular bulunabilir" dedi.

FATİH TERİM, TRANSFERDE RİZOKO ALMAK İSTEMİYOR


Mithat Halis, Terim ve yeni yönetimin transferde sağlam adımlar atmak istediklerini sözlerine ekleyerek, "Fatih Terim haklı, rizikolu oyuncular istemiyor; çünkü geçen sezon çok kötü geçti. En azından hazır oyuncular gelsin, ilk sezonu iyi geçirelim diyor. Ayrıca geçen sezonlarda Galatasaray transferde çok büyük darbeler aldı. Dolayısıyla yeni yönetim ve hoca transferde risk almak istemiyor" diye konuştu.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları