Rakibimiz Eskişehirspor

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta mücadelesinde lider Galatasaray, zorlu Eskişehirspor deplasmanında galibiyet arayacak.

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta mücadelesinde Eskişehirspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan mücadelede Bülent Yıldırım düdük çalacak. Yıldırım"ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakem ise Aytekin Durmaz olacak.

Saat 19.00'da başlayacak olan mücadele Lig TV ekranlarından naklen yayınlanacak.

STAT: Eskişehir Atatürk
SAAT: 19:00
HAKEM: Bülent Yıldırım
YAYIN: Lig TV


54. RANDEVU

Ligde iki ekip arasında bugüne kadar 53 maç oynandı. Geride kalan lig maçlarda Galatasaray rakibini 22 kez yenerken, Eskişehirspor sahadan sadece 9 kez galip ayrıldı. Taraflar 22 maçta da birbirleriyle yenişemedi.

İki ekip arasında 6 Ekim 2012 tarihinde Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşma büyük bir mücadeleye sahip olmuş ve taraflar sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.

ES-ES ZİRVEDEN KOPMAK İSTEMİYOR

Son lig maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanından son dakikada yediği penaltı golüyle 2-2'lik beraberlikle dönen Eskişehirspor, hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda güzel bir oyunun sonunda 3-0'lık skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırmış ve Fenerbahçe'nin rakibi olmuştu. Eskişehirspor ayrıca ligde kendi evindeki son maçında Kayserispor'a şok bir skorla 3-0 mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

23 haftası geride kalan ligde topladığı 33 puan ile 6. sırada bulunan Es-Es'te tek hedef, bu maçı kazanarak UEFA Avrupa Ligi potasına girmek.

LİDER KAYIP İSTEMİYOR

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Türk Telekom Arena'da Orduspor'u konuk eden lider Galatasaray, ilk yarıda 2-0 geriye düşmesine rağmen büyük bir geri dönüşe imza atarak sahadan 4-2'lik galibiyet ile ayrılmayı başarmıştı.

Gelecek hafta UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında Almanya'da Schalke 04 ile karşılaşacak olan Galatasaray, zorlu Eskişehir deplasmanından 3 puan ile ayrılarak en yakın takipçileri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın karşı karşıya geleceği hafta aradaki puan farkını iyice açmak istiyor.

Konuk ekip ayrıca 23 haftası geride kalan ligde, 13 galibiyet 7 beraberlik 3 mağlubiyetlik performansı ile en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider konumda bulunuyor.

EKSİKLER CAN SIKIYOR

İki ekip arasında oynanacak bu zorlu mücadele öncesinde iki ekipte de sakat ve cezalı oyuncular teknik direktörlerin canını sıkıyor.

Ev sahibi ekip Eskişehirspor'da diz bağlarında problem bulunan sol bek Dede, bu maçta forma giyemeyecek. Bunun yanında hafif sakatlıkları bulunan Mehmet Güven ve Servet Çetin'in eski takımlarına karşı forma giyip giyemeyecekleri ise maç saatinde belli olacak.

Galatasaray'da arka adalesinden sakat olan Johan Elmander, el bileğinden sakat olan Ufuk Ceylan, fıtık problemi olan Aykut Erçetin ve menisküs sakatlığı bulunan Tomas Ujfalusi bu maçta forma giyemeyecek.

Konuk ekipte bunun yanı sıra sarı kart cezalısı Dany Nounkeu ile 18 kişilik kadroya alınmayan Engin Baytar da Eskişehir'e götürülmeyen isimler arasında bulunuyor.

Orduspor karşısında hafif sakatlığı yüzünden oynatılmayan Semih Kaya ile 4 maçlık cezası sona eren Felipe Melo, görev verilmesi halinde Eskişehirspor karşısında forma giyebilecek.

Galatasaray'da ayrıca Orduspor maçında hakem tarafından tribüne gönderilmelerinin ardından PFDK tarafından 3 maç ceza alan teknik direktör Fatih Terim ile 1 maç ceza alan antrenör Hasan Şaş da bu maçta takımlarının başında sahaya çıkamayacak isimler arasında bulunuyor. 

MUHTEMEL 11'LER

ESKİŞEHİRSPOR
Boffin
Veysel
Akaminko
Diego
Özgür
Tello
Alper
Hürriyet
Erkan
Necati
Kamara

GALATASARAY
Muslera
Eboue
Semih Kaya
Gökhan Zan
Riera
Felipe Melo
Selçuk İnan
Hamit Altıntop
Sneijder
Burak Yılmaz
Drogba

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları