Rakamlarla Manisaspor maçı

Manisaspor engelini tek golle geçerek devreyi lider kapatan Galatasaray'ın istatistikleri başarıyı ve emeği bir daha gözler önüne serdi. İşte o rakamlar ve sarı-kırmızılar...

Spor Toto Süper Lig'de 17. maç haftasına lider giren Galatasaray, Manisaspor'u 1-0 yenerek galibiyet serisini altı maça taşıdı. Puanını 37'ye yükselten takımımız, bu sonucun ardından devre arasına ligin en başarılı takımı olarak girmeyi başardı.

Galatasaray'ı galibiyete taşıyan gol, 64. dakikada Selçuk İnan'dan geldi.

Galatasaray - Manisaspor maçının öne çıkan rakamları ise şu şekilde oldu:

%42,3 – Manisaspor maçında enfes bir serbest vuruşun ardından galibiyet golünü atan Selçuk İnan, bu sezon ligde beşinci kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 26 yaşındaki oyuncu, ligin ilk yarısında altı defa golden önceki son pası veren isim oldu. Toplam 5 gol ve 6 asistle 11 gole net katkıda bulunan "8 numara", Galatasaray'ın sezonun söz konusu bölümündeki gollerinin %42,3'üne direkt etki etmiş oldu.

1 – Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında toplam 37 puan elde ederek devre arasına birinci sırada girmeyi başardı. En son 2001-2002 sezonunda 17 haftalık ilk bölümü lider geçen takımımız, o sezon 15. lig şampiyonluğunu kutlamıştı.

4 – Galatasaray'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo, Manisaspor karşısında bu sezon dördüncü sarı kartını gördü. Bu kartın ardından cezalı duruma düşen Melo, ikinci yarının ilk haftasında oynanacak İstanbul BŞB maçında forma giyemeyecek.

6 – Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki galibiyet serisini altı maça çıkardı. İstanbul'da Sivasspor önünde 2-1 kazanılan maçın ardından başlayan koşu boyunca Gençlerbirliği (1-0), Fenerbahçe (3-1), Trabzonspor (3-0), Orduspor (2-0) ve Manisaspor (1-0) karşısında sahadan galip ayrılan takımımız, 2009-2010 sezonundan sonra ilk kez altı maçlık galibiyet serisi yakalamış oldu. Galatasaray, o sezona ligdeki altı maçını da kazanarak başlamıştı.

7 – Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı lider tamamlayan Galatasaray, 18. haftada İstanbul BŞB'yi yenmesi hâlinde yedi maçlık galibiyet serisi yakalayacak. Ve 2002-2003 sezonundan sonra ilk defa -aynı sezon içinde- bu denli kusursuz bir seri görecek.

10 – Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı 17 maçın 10'unda kalesini gole kapadı. Ligin dördüncü haftasında 2-0'lık skorla kazanılan Eskişehirspor maçında takımımızın kalesini Aykut Erçetin koruyordu. Diğer dokuz karşılaşmada ise Fernando "Mr. Clean Sheet *" Muslera görev aldı. Uruguaylı, sahada olduğu 15 maçta 10 gol yedi.

11 – Ligin ilk yarısında kalesinde 11 gol gören Galatasaray, ligin yeniden 18 takımla oynanmaya başladığı 1993-1994 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere, en başarılı derecesini tekrarladı. Takımımız, 2004-2005 sezonunun ilk yarısında 11 gol yemişti.

23 – Spor Toto Süper Lig'in sekizinci haftasında evinde Gaziantepspor'a karşı sahadan 4-2'lik skorla mağlup ayrılan Galatasaray, devam eden dokuz maç haftasında yedi galibiyet ve iki beraberlik alarak her karşılaşmadan puan aldı. Takımımız, ligin bu bölümünde 23 puan toplayarak söz konusu sekansta en başarılı takım oldu. Galatasaray'a liderliği de getiren periyotta Eskişehirspor 22, Mersin İdman Yurdu ve Fenerbahçe, 17'şer puan aldı.

24 – Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, sezonun ilk yarısında 24 farklı oyuncuya görev verdi. Galatasaray'da 18 kişilik kadroya girmesine karşın (13. hafta, Gençlerbirliği) süre alamayan tek oyuncu Serkan Kurtuluş oldu.

1530 – Selçuk İnan, ilk yarıdaki tüm maçlarda 90'ar dakika görev yaptı. Galatasaray'ın başarılı oyuncusu, 17 hafta boyunca oyundan çıkmayarak 1530 dakika sahada kaldı. Galatasaray sahada olduğu sürece Selçuk İnan da yeşil zemindeki yerini aldı.

* Clean Sheet: Kalecinin bir maçı kalesinde gol görmeden tamamlamasına verilen isim.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları