Poldi oynamadı, Panzer kazandı!

Podolski'nin forma giymediği Almanya, tempo yapmakta zorlandığı maçta Ukrayna'ya karşı kazandı.

EURO2016 C Grubu'nda Almanya ile Ukrayna ilk maçlarında karşı karşıya geldiler. Lille'deki Stade Pierre Mauroy'da oynanan mücadeleyi Almanya 2-0'lık skorla kazandı.

Almanya'ya galibiyeti getiren golleri 19. dakikada stoper Shkodran Mustafi kafa vuruşuyla, Bastian Schweinsteiger 90+2'de Mesut Özil'in asistiyle attı. 

Bu sonucun ardından Almanya 3 puana yükselirken, Ukrayna ilk maçında puan ile tanışamadı. Grubun diğer takımlarından Polonya'nın 3 puanı bulunurken, Kuzey İrlanda'nın puanı bulunmuyor.

Almanya, gruptaki ikinci maçında Polonya ile karşılaşacak. Ukrayna ise Kuzey İrlanda ile puan mücadelesi verecek.

SHKODRAN MUSTAFI'NİN KAFASI HAYAT VERDİ

Almanya, ilk yarı boyunca topun ve oyunun sahibi oldu. Ukrayna'ya karşı kontrolü elinde tutan Almanya, buna karşın pozisyon üretmekte güçlük çekti. Ceza sahası içine girmekte zorluk çeken Almanya, 19. dakikada bir duran top organizasyonunda dengeyi bozdu. Yaroslav Rakitskyi'nin, Thomas Müller'e yaptığı faul sonrasında sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Toni Kroos geçti. Kroos'un, altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına savunmaya rağmen çok iyi yükselen Shkodran Mustafi kafa vuruşunu yaparak fileleri havalandırmayı başardı.

Ukrayna, gol sonrası oyun disiplininden kopmadı. Savunmasını kalabalık tutan Ukrayna, kontraatak fırsatları aradı. 36. dakikada gole de çok yaklaşan Ukrayna, Jerome Boateng'in son anda çizgi üstünde müdahalesiyle eşitlik fırsatını kaçırdı.

Almanya'nın kontrolünde ama düşük tempolu devam eden maçın ilk yarısı Shkodran Mustafi'nin tek golüyle sona erdi.

ALMANYA, TEMPO YAPAMADI

İkinci yarıda yine Almanya'nın kontrolü ile geçen bir maç oldu. Kısa paslarla oyunu tutan Almanlar, kanattan kanada atılan uzun toplarla oyunun yönünü değiştirerek ani tempo yaratmaya çalıştılar. Zaman zaman etkili ataklar yapan Almanya, son paslarda veya son şutlarda başarısız olunca farkı artıramadı.

60. dakikanın ardından Ukrayna, daha kalabalık ve daha cesur bir şekilde Almanya kalesine gitmeye başladı. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw bunun üzerine çeşitli değişikliklerle oyuna müdahale etti. Mesut Özil ile bir pozisyona girmeyi başarsa da Almanya, gol bulamadı. Ukrayna ise düşen kondisyonuna rağmen gol için çabaladı ancak Neuer'i geçemedi.

STRES ARTTI, MESUT ÖZİL ATTIRDI!

Almanya, büyük stres yaşadığı ve tehlikeli ataklar yediği son anlarda kontraatakla skoru belirledi. Mesut Özil'in asistinde Bastian Schweinsteiger 90+2'de skoru tayin etti. 

Stat: Pierre Mauroy
Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child (İngiltere)
Almanya: Neuer, Höwedes, Mustafi, Boateng, Hector, Müller, Khedira, Mesut Özil, Kroos, Draxler (Dk. 78 Schürrle), Götze (Dk. 90 Schweinsteiger)
Ukrayna: Pyatov, Fedetskiy, Rakitskiy, Khacheridi, Shevchuk, Yarmolenko, Sydorchuk, Kovalenko (Dk. 73 Zinchenko), Stepanenko, Konoplyanka, Zozulya (Dk. 66 Seleznyov)
Goller: Dk. 19 Mustafi, 90+2 Schweinsteiger (Almanya)
Sarı kart: Dk. 68 Konoplyanka (Ukrayna)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları