'Pas'lı Panzer

Galatasaray, son 16'da Almanya temsilcisi Schalke 04 ile eşleşti. Sarı-kırmızılıların rakibi hakkında ilginç detaylar var...

Avrupa futbolu uzmanı Ali Ece, Aslan'ın rakibini değerlendirdi. İşte Ali Ece farkıyla Schalke analizi burada...

-Afellay ve Uchida'nın sakatlığı geçerse, Schalke G.Saray için istenen o 'en zayıf halka' olmayabilir

-Ancak G.Saray duran top savunması ve stoper sorunlarını çözebilirse bir adım önde olacaktır

AYNI TOTEM
Teknik direktör Huub Stevens'ın kovulmasına sebep olan son Bundesliga maçında Huntelaar oyundan atıldığında taraftarlar ona 'Türkiye'ye git sahtekar' diye bağırıyorlardı. O anda Schalke taraftarının kastettiği Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'la eşleşmek değildi tabii.

Ancak bizlerin temsilcimize kurada göreceli 'zayıf halka' olarak gözüken Schalke'nin düşmesi için totem yaptığı saatlerde Schalke'liler de sosyal medyada aynı totemi Galatasaray'la eşleşmek için yapıyorlardı.

FREIBURGZEDE OLMASINA BAKMAYIN
Almanya Ligi ilk yarısının son maçında Freiburg karşısında alınan yenilgi her ne kadar Schalke'nin dibe vurmasını sembolize etse de geçen sezon Bundesliga'yı 3. bitiren 'Madenciler'in Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'in olduğu gruptan 1. çıktığını göz ardı etmemek gerek.
Hatta 2 sezon önce Schalke'nin ligde daha da kötü bir form grafiği çizerken Devler Ligi'nde yarı finale yükseldiğini de hatırlatırsak Schalke'yi 'Letonyalaştırmamak' Türk futbolu için daha sağlıklı olacaktır.

TAKIMI TANIYOR AMA TECRüBESi YOK
Belki geçen cumartesi Freiburg yerine Galatasaray olsa Schalke'yi daha da rahat yenebilirdi. Ancak Şampiyonlar Ligi'ndeki maçın oynanacağı zamana kadar Schalke'nin Freiburg maçındaki kadar kötü olmayacağı da kuvvetle muhtemel. 1997'de UEFA Kupası'nı kazandıran ve 2000 yılında Schalke'liler tarafından 'Yüzyılın Teknik Direktörü' seçilen Huub Stevens yerine gelen Keller her ne kadar üst düzey futbolda tecrübesiz bir hoca olsa da Maviler'in sorunlarını en yakından bilen kişi aynı zamanda.

HUNTELAAR'IN FORMU DiP YAPTI AMA!
Neuer'in Bayern'e gidişinden sonra kalede bir türlü aynı istikrarı yakalayamayan Madenciler son 6 lig maçında sadece 2 puan alabildiler. Halbuki Ekim sonuna kadar sadece 1 kez yenilmişler ve derbide Dortmund'u deplasmanda yenmeyi başarmışlardı.

Afellay'ın sakatlanmasından sonra başta Huntelaar olmak üzere hücum hattının form grafiği düştü. 'Schalke'nin Götze'si' olarak lanse edilen Holtby ile beraber Arsenal'i Londra'da yendikleri günden beri gündeme sürekli transfer ve sözleşme haberleriyle gelen Huntelaar'ın formu Farfan'la Stevens'ın yaşadığı tartışmalardan sonra dibe vurdu. Ancak Huntelaar gibi yıldızlar için form geçici klas kalıcı, geçen sezonun Almanya gol kralı yeni sözleşmeye imza atarsa Schalke hücumu tekrar Londra deplasmanındaki kadar tehlikeli bir güce dönüşebilir.

MATiP DE STOPERDE BOCALIYOR...
Savunma hattında ise sağ bek Uchida'nın sakatlığı takımdaki dengeleri bozdu. Solda Fuchs-Afellay sağda Uchida-Farfan ile kanatlardan rakiplerine büyük üstünlük kuran Schalke'nin tüm dengeleri bozuldu. Takımın en iyi stoperi olan Höwedes, Uchida'nın yokluğunda beke kaydırılınca geçen sezon daha çok ön liberoda göz dolduran Matip stoperde bocaladı.

DURAN TOPLARA DiKKAT EDiLMELi...
Ön liberoda Gladbach'tan geldikten sonra milli takıma yükselen Neustadter ile Jones son haftalarda uyumsuz. Ancak Keller'in göreve gelmesinin yanı sıra Afellay ve Uchida sakatlıklarını atlatırlarsa Schalke Bundesliga'nın ilk yarısının son maçındaki Schalke kadar zayıf halka olmayabilir. Ancak G.Saray duran top savunması ve stoper sorununu çözdüğü ölçüde bir adım önde olacaktır.

KURAYLA İLGİLİ TÜM GELİŞMELER! TIKLAYIN...

Ünal Aysal'dan Schalke açıklaması

Hamit'ten kura yorumu

Schalke'yi tanıyalım

Albayrak ve uğurlu masa

Schalke cephesi kura için ne dedi?

Hem Schalke başkanı, hem de...

İlk maç nerede oynanacak?

Huntelaar'dan Burak Yılmaz yorumu!

Arıboğan transfer müjdesini verdi!
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları