'Paşa' yorumlar...

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray'ın Kasımpaşa ile oynadığı mücadelenin maç sonu yorumlarını sizler için bir araya getirdik...

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray'ın Kasımpaşa ile oynadığı mücadelede en çok konuşulan isimler Umut Bulut ve Emre Çolak oldu.

Geçtiğimiz sezon 'güzel futbol' ile şampiyon olan Galatasaray'ın iyi bir başlangıç yapması, gelecek için olumlu sinyaller verdi.

Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılı takım hakkında yazılar yazan usta yorumcular, genel olarak olumlu bir tavır ortaya koydu. Milliyet Gazetesi yazarlarından Uğur Meleke, "Umut Bulut, "ecnebi deyimiyle" şovu çaldı; Dany, cesaretle çılgınlık arasında dans etti. Ama gecenin yıldızı Emre Çolak'tı. Aslında Galatasaray takım olarak fena oynamadı" dedi.

İşte yapılan değerlendirmeler...

UĞUR MELEKE / MİLLİYET

"Umut Bulut, "ecnebi deyimiyle" şovu çaldı; Dany, cesaretle çılgınlık arasında dans etti. Ama gecenin yıldızı Emre Çolak'tı. Aslında Galatasaray takım olarak fena oynamadı, hatta rakip ceza alanı önüne kadar neredeyse yürüyerek geldi. Ama oyunu üçüncü bölgeye bu denli yığan bir takımın 90 dakikada ürettiği net pozisyon sayısının iki buçukta kalması üstünde düşünecektir herhalde Fatih Hoca... Bir de İlhan'ın attığı Almeida golüne
AHMET ÇAKIR / ZAMAN


"Banko oynayacak bu kadar çok oyuncunun transfer edildiği takımda Emre Çolak'la birlikte Aydın'ın da yer bulmuş olması Sarı Kırmızılı takımın kadrosunun en ilginç yanıydı. Bu, elbette ki Terim'in forma adaletinin de bir göstergesiydi. Emre Çolak muhteşem bir oyun oynarken Aydın'ın her iki yarının başındaki bir-iki hareketin ardından kaybolup gitmesi sıkıntı oldu. Transferde çuvallarla para harcayıp Kasımpaşa galibiyetine sevinmek de futbolun içindeki durumlardan biri. Gerçi Terim, Sercan Yıldırım'ı oyuna aldığında Galatasaray'ın yenileceğini düşünmüştüm ama Emre Çolak ve Umut Bulut buna izin vermedi. Umut'un her iki goldeki takipçiliği müthişti. Sarı Kırmızılı takımda kiralık olarak yer alan bu futbolcunun ikisi hazırlık ikisi de resmi karşılaşmada ortaya koyduğu verimi bütün bir sezonda bile gerçekleştiremez sanılıyordu. Bazılarınca çok da gerekli bir transfer gibi görünmüyordu ama tam tersi oldu. Bu da özellikle Trabzonsporluları kahreden bir durum. Böyle bir maçı ölüp ölüp dirilerek kazanmak da Galatasaray adına pek parlak bir durum olmadı. Neyse her durumda kazanmak iyidir diyelim. Çünkü öyle olduğunda sorunları daha kolay çözebilirsiniz. O nedenle mübarek bayramda bu işi daha fazla kurcalamayalım"

OSMAN ŞENHER
/ MİLLİYET

"Umut Galatasaray için çok büyük transfer... Gönülden mücadele ediyor, tekmeye kafa uzatıyor. Attığı iki gol de takipçiliğinin eseriydi. Bana göre Galatasaray'ın dün gece en iyisi Emre Çolak'tı. Orta sahada oynadı. Bu çocuk alt yapıdan değil Brezilya'dan gelmiş olsaydı herhalde çok büyük para ve övgüler alırdı. Sahada basmadık yer bırakmadı. Atılan iki golün de asistini yaptı. İşin doğrusu Melo'yu hiç aratmadı, hatta fazlasını yaptı. Hamit alışma dönemini geçiriyor. Bu biraz daha sürecek gibi görünüyor. İlk yarı çok büyük hatalar yaptı. Temposu yetersiz, pasları ise isabetsiz. İlk yarı Uche biraz dikkatli olsa Hamit'in hatasından Kasımpaşa'yı galip duruma getirebilirdi. Aydın gayretli, forma savaşı veriyor. Tribünde, kulübede oturanlar Aydın'ı daha iyi oynamaya zorluyor. Dany ise çok çabuk. Temposu da iyi... Ama öyle hatalar yapıyor ki, her an Galatasaray'a gol yedirebilir. Risksiz oynamayı öğrenmezse Fatih Terim'den formayı zor alır. Şu an Galatasaray tam hazır değil. Maç berabere de bitebilirdi"


"Galatasaray'ın Avrupa'da büyük başarılar yakaladığı sezonlarda da bu savaşçılığı ön plandaydı. Galatasaray artıları fazla olan bir takım.
Devamlı savaşmak... Büyük takımlarda sonucu değiştirecek oyuncular her zaman bulursunuz ama savaşan, koşan, mücadele eden oyuncu her zaman bulamayabilirsiniz. Dikkat edin, Galatasaray'ın en önemli yıldızları bile sahada adam kovalıyorlar. Kaytarmıyorlar, şekilden şekile girmiyorlar, 'Ben 10 numarayım ama koşmam' demiyorlar. Bu çok önemli bir ayrıntı. G.Saray'da rakibe 'arıza çıkartan' oyuncu fazla. Muslera dışında 10 oyuncuya bakın, hepsi rakibi hataya zorlayan oyuncular. Ve bu da futbolda size direkt puan kazandırıyor. Kasımpaşa maçında Galatasaray çok iyi oynamadı belki ama iyi mücadele etti. Futbol öyle bir oyun ki, iyi oynamadığınız zaman bile iyi mücadele ederseniz kazanırsınız. Yeter ki kazanma hevesiniz ve duygunuz kaybolmasın. Kasımpaşa'ya karşı Emre Çolak'ı çok beğendim. Futbolunu çok ilerilere taşımış. G.Saray'ın Kasımpaşa maçındaki görüntüsünden sonra şunu da söylemek lazım. Burak Yılmaz için ilk 11, rotasyonları saymazsak şu an zor gibi. Umut Bulut, koşuyor ve atıyor. Eskiden sadece koşardı, bozardı... Ama şimdi atıyor. Burak Yılmaz'ın işi şu anda çok zor"

LEVENT TÜZEMEN / FOTOMAÇ


"Umut'un maç boyunca sergilediği inatçılığı ve gollerdeki takipçiliği Galatasaray'a üç puanı kazandırdı. Eboue ile Hakan Balta'nın defalarca yaptığı kanat bindirmelerindeki ısrarları olumluydu. İlk yarı Selçuk'la orta alanı kontrol eden Hamit etkisiz oyununu ikinci yarı sağ tarafa geçtikten sonra olumlu hale getirdi. Bir pozisyonda bulduğu gol pozisyonunda da vuruşunun direkten dönmesi şanssızlıktı. Fatih hocanın skor 1-1 iken Melo-Sercan ikilisini son 15 dakikada oyuna alması, Galatasaray'ı önce toparladı sonra maçı döndürmesini sağladı. Gecenin yıldızı Emre Çolak'tı. Emre'nin güçlendiği çok net belli oluyor"


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları