Osman Şenher: "Vicdanım sızladı"

Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher, Galatasaray'ın maçını yorumladı

Süper Lig'de 34. hafta mücadelesinde Galatasaray sahasında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher, "Vicdanım sızladı" başlıklı yazısında maçı yorumladı.

İşte o sözler...

Galatasaray Karagümrük’ü yener veya Karagümrük Galatasaray’ı yener… Bu skorların hepsi futbolun içinde olur. Ama maçı idare eden orta hakemin gece rahat uyuyabilmesi için adaletli maç yönetmesi lazım.

Karşılaşmanın yirminci dakikasında Lens, Yedlin’in kaval kemiğine öyle bir basıyor ki, inanın tekrarını seyretmemek için gözümü kapadım. Ve o pozisyonda mücadelenin hakemi Ali Palabıyık ne sarı kart, ne kırmızı kart hiçbirini kullanmadı. Sonrasında Yedlin sakatlanarak oyundan çıktı.

Hakemin birinci vazifesi futbolcunun sağlığını korumak değil mi? Maçın tamamına bakıyorum… Marcao’nun, Ömer’in, Etebo’nun ayağına basılıyor Palabıyık devam diyor. Sarı-kırmızılı futbolcular aynı şekilde rakibe girdiği zaman sarı, kırmızı neyse rahatlıkla kartını çıkarıp gösterebiliyor. İnanın çok yazık, Türk futbolu adına üzülüyorum. Bu tür yönetim sergileyen hakemlerin futbolumuza ne katkısı olabilir? Arada sırada söylüyorum; bazı hakemler Galatasaray’ı çizmişler. Dün gece bunun canlı örneğini gördük.

Gelelim oynanan futbola… İlk yarıda Karagümrük çok net pozisyonlar kaçırdı, bir topu da direkten döndü. Ev sahibi ekip de Mustafa ile golü bulabilirdi. Galatasaray şampiyonluğa oynayan bir takımsa tabii ki daha iyi oynamalı. Bilhassa ilk yarı hiç öyle bir görüntüsü yoktu. Oğulcan olsun, Emre Akbaba olsun, oyuna ağırlıklarını koyamadılar. Gedson Fernandes ise geçen haftalara nazaran daha aktifti. Babel’in attığı beraberlik golünün çok akıllıca olan pasını verdi.

İkinci yarı ise daha atak olan taraf Cim Bom’du… Feghouli ve Emre Kılınç ile daha sonra oyuna giren Kerem biraz olsun hücum anlamında takımlarını çabuklaştırdılar. Baktığınız zaman yine net gol pozisyonu yakalayan takım konuk ekipti. Muslera kalesinde devleşmese bir kez daha üzüntülü bir gece olacaktı. Donk çok iyi mücadele etti ama hakemden kart göreceğini bile bile rakibe kontrolsüz girmemeliydi. Ömer Bayram yenen golde biraz ağır kaldı. Ndao’ya o topa vurma izni vermemesi lazımdı. Maçın genelindeyse çok çalıştı. Elinden geleni sahaya koydu. Ömer’den daha fazlasını beklememek lazım, kalitesi bu kadar.

Sonuçta kaybedilen iki puanla, Donk’un kırmızı, bir çok futbolcunun da sarı kart görmesiyle Galatasaray büyük yara aldı. Karagümrük’e gelince… Gerçekten iyi mücadele ediyorlar. Sarı-kırmızılılardan daha çok gol pozisyonuna girip, galip gelmek için onlar da her şeyi yaptılar. Hakem oyuna bu kadar müdahil olmasaydı, çok zevkli bir maç seyredecektik.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları