Osman Çakmak: "O maçı tekrar oynamak isterim"

Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Sporx'e özel bir röportaj verdi ve dünya şampiyonluğunu anlattı. Çakmak flaş mesajlar verdi...

2022 Dünya Kupası finalinde Angola'yı 4-1 yenen Ampute Futbol Milli Takımı dünya şampiyonluğunu kazandı. İki Avrupa şampiyonluğu bulunan Milli Takım, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Sporx'e özel açıklamalar yaptı. Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Çakmak, gelecek adına iddialı mesajlar verdi. İşte Osman Çakmak'ın açıklamaları...

"ŞAMPİYONLUK BOYNUMUZUN BORCUYDU"

- Hocam tebrikler. Dünya şampiyonu olmak size ne hissettirdi? Gündemi 'mutluluk' ile doldurdunuz...

Yılların verdiği bir özlem, azim ve istek vardı. Bizim çalışmalarımız her zaman şampiyon olacakmışız gibiydi. Böyle bir parolayla yola çıktık. Türk milletini mutlu ettik. Bu zaten boynumuzun borcuydu. Dünya Kupası'nda penaltı kaçırmıştım. O gün bir söz verdim. 'Türk halkı hakkını bana helal etsin' demiştim. Yıllar sonra kupa aldık. Sözümü tuttum.

ÇAKMAK'IN PSİKOLOJİK ETKİSİ...

- Harika. Peki hocam, Angola güçlü bir rakipti. Psikolojik olarak nasıl hazırlandınız ve oyuncuları hazırladınız?

Angola'yı göz ardı etmemek lazım. 2018'deki oyunu hatırlayın. 50 dakika gol atamadık. Koşan ve rakibi bozan bir takımdı. Hareketli olduğumuz zaman yenebileceğimizi oyuncularımıza söyledik. Özbekistan maçından sonra zaten başarı duygusunu iyice aşıladık. Futbolcularla konuştuğumda, 'Yapamazsak ne olur? Maça çıkmasak bile ikinciyiz' dedim. 'Antrenmanda yaptıklarımızı uygulayın, kazanacaksınız' diye uyardım. Şükürler olsun ki şampiyon olduk.


- Turnuvaya nasıl bir ev sahipliği yaptık? Biraz bu açıdan değerlendirecek olursanız neler söylersiniz?

Çok güzel bir organizasyon oldu. Her açıdan. TFF'ye, bakanlığımıza teşekkür ederim. TFF'nin bu kadar işin içinde olması önemli. Herkes taşın altına elini koydu. Mehmet Büyükekşi, yönetimiyle birlikte ne gerekiyorsa yapmaya hazır. Gelen ülkeleri de iyi ağırladık. Organizasyonun kalitesinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Arjantin de yapmıştı ama zeminler kötüydü. TFF tüm sahaları bize teslim etti. Malzeme desteği verdi. Sponsorlar, herkes çok mutlu. Güçlü rakipleri yendik sanırım onlar da mutludur (gülüyor).

"TESADÜF OLMADIĞINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ"

- Milli Takım Teknik Direktörü'nün aynı zamanda geleceği planlama noktasında fikirleri çok önemli. Zirvede kalıcı olabilmek için neler yapmak gerek?

Zirvenin rüzgarı sert esiyor. Zirvede kalıcı olmak için genç milli takımlara mutlaka bir bakmak gerek. Göreve geldikten sonra planlama yaptık. Engelli kardeşlerimize ulaşıyoruz. Herkesin bir alternatifi olması gerek. Kulüplerimiz altyapıda oynatıyordu ama genç oyuncular orada sıkıntı yaşıyordu. Altyapının çok önemli olduğunu biliyorum. Kardeşlerimizi daha çok bir araya getirmemiz gerek. Önümüzdeki hedeflere konsantreyiz. 2026'da bu kupaya bir kardeş daha bulacağız. Başarımızın tesadüf olmadığını tüm dünyaya duyurmamız lazım.

AMPUTE FEDERASYONU KURULACAK MI?

- Şampiyon kadrodan Rahmi Özcan ile konuştuk. Kendisi 'Ampute Futbol Federasyonu kurulmalı' mesajını verdi. Sizin bu konudaki fikrinizi merak ediyorum...

Doğru. Kurumsal yapı çok önemli. Bunu sağlamamız lazım. Ampute Futbol Federasyonu olmalı. Bunu kurarsak artık kurumsal hale gelmiş olacağız. İyi bir çalışma ile her zaman söz sahibi olabiliriz. 30 tane kulübümüz var. İstanbul'da 4 takım var. Birçok ilde de var. Spor Bakanımız, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen ile birlikte takip ediyorlar. Yöneticilerimizin atacağı adımlar elbette çok önemli.

Şampiyonluk: Armağan olsun
İdol teknik direktörü: Fatih Terim
En çok mutlu olduğu an: Kaptanken İngiltere'ye attığım gol
En son ne zaman ağladı: 2 gün önce, sevinçten
En çok şaşırdığı şey: Kaçırdığım penaltı
Olmazsa olmazı nedir: Enerji
En çok sevdiği yemek: Menemen

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları