Olmaz böyle şey!

Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi...

Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Eskişehirspor kozlarını paylaştı.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Sarı-kırmızılı ekibin golünü 59. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Eskişehirspor'un golünü 89. dakikada Erkan Zengin attı.

Orduspor ve Braga mağlubiyetleriyle büyük hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray, son dakikada aldığı beraberlikle bir şok daha yaşadı.

Bu sonucun ardından sarı-kırmızılılar puanını 14 yaptı.

Ligin gelecek haftasında Galatasaray deplasmanda Gençlerbirliği ile mücadele edecek.

SEMİH KULÜBEDE

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Eskişehirspor'u konuk ederken, teknik direktör Fatih Terim'in savunmada yaptığı değişiklik dikkati çekti.

Galatasaray'ın bu sezon ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 8 maçın 6'sında 90 dakika sahada yer alan Semih Kaya, Eskişehirspor karşılaşmasında yedek kaldı.

Sarı-kırmızılı ekibin ligin ilk haftasında oynadığı Kasımpaşa karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, yine ligdeki Akhisar Belediyespor maçında ise dinlendirilen Semih Kaya, diğer resmi maçların tamamında 90 dakika mücadele ederken, Eskişehirspor'a karşı Fatih Terim'in ilk 11'de tercihi olmadı.

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, savunmanın göbeğinde Dany ile Cris ikilisine şans tanırken, bu oyuncular da ilk kez birlikte oynama şansı buldu.


RIERA FORMAYI BIRAKMIYOR


Galatasaray'da sezonun ilk maçlarında forma şansı bulamayan İspanyol futbolcu Albert Riera, savunmanın solunda Hakan Balta'nın yerine görev almaya başlamasının ardından formayı Eskişehirspor karşısında da kaptı.

İlk olarak Akhisar Belediyespor mücadelesinde savunmanın solunda görev alan Riera, Orduspor maçında Hakan Balta'nın görev almasının ardından, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Braga maçında yeniden ilk 11'e girerken, Eskişehirspor karşısında da kadrodaki yerini korudu.

AMRABAT YEDEK

Sarı-kırmızılı ekibin son oynanan Orduspor ve Braga maçlarında ilk 11'de yer alan Amrabat, Eskişehirspor maçında yedek kaldı.

Özellikle son oynanan Braga maçındaki performansıyla eleştirilerin hedefi olan ve ilk yarının ardından oyundan alınan Amrabat, Eskişehirspor maçında kadrodaki yerini koruyamadı.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

HAMİT ALTINTOP 11'DE


Ligde son oynanan Orduspor maçında sakatlanan Hamit Altıntop, Eskişehirspor maçının ilk 11'inde yer aldı.

Tecrübeli oyuncu, Orduspor maçında oyundan çıkmasının ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Braga karşılaşmasında da takımdaki yerini alamamıştı.

Öte yandan, geçen sezon sağ ayak tarak kemiği kırılan İsveçli oyuncu Johan Elmander, ayağındaki ağrıları nedeniyle maç kadrosuna alınmadı.

Sarı-kırmızılılarda, cezası devam eden Engin Baytar ile sakatlanarak sezonun ilk yarısını kapatan Ujfalusi de eksik diğer oyuncular oldu.


SELÇUK'TAN ENFES FRİKİK

Karşılaşmanın ilk bölümlerinde ciddi bir tehlike yaşanmadı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta her iki takım da tutuk bir performans sergilerken, topu daha çok ayağında tutan taraf Galatasaray oldu.

En ciddi atak 24. dakikada gerçekleşti. Kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazanan sarı-kırmızılarda topun başına Selçuk İnan geçti. Kaleci Boffin'in sol tarafına doğru muhteşem bir vuruş yapan Selçuk, fileleri havalandıramadı. Son anda hamle yapan Boffin, topu kornere yolladı.

MELO BİTİREMEDİ

İlk devrenin tamamlanmasına kısa bir süre kala Galatasaray Felipe Melo ile gole yaklaştı. Emmanuel Eboue'nin sağ kanattan yaptığı ortada topla buluşan Melo, dengesini kaybederek yere düştü. Yine de vuruşunu yapan Brezilyalı futbolcu topu auta yolladı.

45 dakikalık bölümde gol sesi çıkmadı ve taraflar soyunma odasına eşitlikle gitti.


Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, mücadelenin 57. dakikasında Felipe Melo'yu oyundan alarak, Nordin Amrabat'ı sahaya sürdü. Rakip kalede baskısını artıran sarı-kırmızılı ekip ilk golü bulmak için yoğun çaba gösterdi.

BURAK GOLÜNÜ ATTI

Eskişehirspor'da savunma 60. dakikada S.O.S verdi. Ceza sahasına gelen topta önce Diego ardından Dede topu sektirdi. Topu önünde bulan Burak Yılmaz sert bir vuruş yaptı. Kale direğine çarpan top filelerle buluştu ve Galatasaray karşılaşmada üstünlüğü yakaladı.

ARKA ARKAYA ATAKLAR

Karşılaşmada öne geçtikten sonra farkı artırmak isteyen Galatasaray, Hamit Altıntop ile gole yaklaştı. Umut'un çektiği şutta Boffin topa dokundu. Kale önünde topa hamlede bulunan Hamit, fileleri havalandıramadı.

Fatih Terim 78. dakikada Umut Bulut'u oyundan alarak Yekta Kurtuluş'a görev verdi.

Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile iki kez gole yaklaşan Galatasaray bu pozisyonlardan da yararlanamadı. Burak topu Boffin'in kucağına nişanlarken, Selçuk'un şutunda Boffin topu kornere tokatladı.

OLAMAZ BÖYLE GOL!

Maçın 89. dakikasında Galatasaray kalesinde inanılmaz bir gol gördü. Eskişehirsporlu futbolcular arka arkaya şutlarla kaleyi yokladı. Muslera gole geçit vermezken savunma çaresiz kaldı.

Eskişehirspor'da Erkan Zengin'in attığı gol maça eşitliği getirdi.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

24. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahasının hemen önünden kullandığı serbest vuruşta, barajı aşan topu kaleci Boffin tokatlayarak kornere çeldi.
35. dakikada ceza sahası dışından Eboue'nin yaptığı sert vuruşta, top üstten auta çıktı.
39. dakikada Tello'nun pasıyla ceza sahasına giren Necati Ateş'in çıkardığı topa, ceza sahası çizgisi üzerinde yine Tello'nun yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
43. dakikada sağdan Akaminko'nun ortasında, ceza sahası içinde Necati Ateş'in kafa vuruşu sonrası top kaleci Muslera'da kaldı.
45. dakikada Eboue'nin sağdan kullandığı uzun taç atışında, ceza sahası içinde Melo ilk şut denemesinde topu ıskalarken, bu oyuncunun yerde yatarken vuruşunda ise meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
45+1. dakikada sağdan Hamit Altıntop'un yaptığı ortada, arka direkte Emre Çolak iyi yükselmesine karşın savunmanın da müdahalesiyle kötü bir kafa vuruşu yaptı ve meşin yuvarlak yandan auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) 49. dakikada Dede'nin sol kanattan ceza alanına ortasında ön direkte gelişine vuran Servet'in şutunda top yandan auta gitti.
55. dakikada Veysel Sarı'nın ceza alanı içinde sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
59. dakikada Galatasaray, Eskişehirspor karşısında öne geçti. Riera'nın kafayla ceza alanına doğru gönderdiği topu Eskişehirspor savunması uzaklaştırmak isterken, top ceza alanı çizgisi üzerindeki Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Burak'ın sert ve düzgün vuruşunda yan direğe çarpan top filelere gitti: 1-0.
76. dakikada Amrabat'ın ara pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Umut'un plasesinde kaleye paralel giden topa, Eskişehirsporlu iki futbolcunun önünü kapattığı Hamit'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
81. dakikada ceza alanı sol köşesinde topla buluşan Amrabat'ın plase vuruşunda kaleci Boffin'i de geçen top uzak direğin dibinden auta gitti.
84. dakikada Amrabat'ın pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Burak'ın şutunda, Boffin üzerine gelen topu güçlükle uzaklaştırdı.
85. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Selçuk'un sert vuruşunda Boffin topu kornere çeldi.
87. dakikada ceza sahasına soldan giren Amrabat'ın yerden şutunda Boffin topu kornere çeldi.
89. dakikada Eskişehirspor beraberlik golünü buldu. Kale önüne ortalanan topu tamamlamak isteyen Necati Ateş'in vuruşunda kaleci Muslera topu çeldi. Pozisyonun devamında Uruguaylı kaleci, Nuhiu ve Tello'nun şutlarını da çıkartırken son olarak Muslera'dan seken top, müsait durumdaki Erkan'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda ise meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: İlker Meral, Bülent Gökçü, Serkan Akarca
Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan (Dk. 90+1 Sercan Yıldırım), Melo (Dk. 57 Amrabat), Emre Çolak, Umut Bulut (Dk. 78 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz
Eskişehirspor: Boffin, Akaminko, Servet Çetin, Diego, Dede, Kamara (Dk. 85 Nuhiu), Veysel Sarı (Dk. 67 Erkan Zengin), Alper Potuk, Hürriyet Göçer, Tello, Necati Ateş
Goller: Dk. 59 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 89 Erkan Zengin (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 79 Burak Yılmaz, Dk. 90 Hamit Altıntop (Galatasaray)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları