O varken Terim'in gözü arkada kalmaz

Galatasaray Teknik Direktör'ü Fatih Terim'in 28. haftadaki Beşiktaş derbisine nasıl bir 11 ile çıkacağı merakla beklenirken; İmparator'un tahtaya ilk yazacağı isimlerden biri o olacak...

Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunan Galatasaray, 28. hafta mücadelesinde derbi mücadelede Beşiktaş'la mücadele edecek. Teknik direktör Fatih Terim karşılaşmanın 11'ini kafasında netleştirmeye başlarken, takımdaki yeri en garanti isimlerden biri Fernando Muslera olarak göze çarpıyor...

Sezon başında İtalyan ekibi Lazio'dan transfer edilen Uruguaylı eldiven, gösterdiği başarılı performans ile yeni camiasını etkilemekte gecikmedi. Başarılı eldiven, sarı-kırmızılı camianın uzun yıllardır süren kaleci problemini sonlandırdı.

13 MAÇI GOL YEMEDEN BİTİRDİ

Ligin ilk iki haftasında takımın yeni kurulmasının verdiği uyumsuzluğun da etkisiyle kalesinde 3 gol gören 25 yaşındaki kaleci, 3. haftada Karabükspor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından kendine geldi. Galatasaray'ın yakaladığı 9 maçlık galibiyet serisinin en büyük mimarlarından olan Uruguaylı, art arda gol yemediği 7 deplasman maçıyla da alışmadık bir istatistiğe imza attı.

Geride bıraktığı 26 lig maçında kırmızı kart görerek 13. dakikada oyunu terk ettiği Karabükspor maçı da dahil olmak üzere tam 13 maçta kalesini gole kapatan başarılı file bekçisi, 18 gol yediği sezonda yaptığı kurtarışlar ile takımına büyük güven verdi. Dünya kulüplerinin de kısa zamanda dikkatini çekmeyi başaran sempatik oyuncu, yakaladığı istatistiklerin gösteremeyeceği şekilde takımın da en sevilen oyuncularından biri olurken büyük maçlardaki performansı ile savunmasına büyük güven sağladı.

BÜYÜK MAÇLARIN GİZLİ KAHRAMANI

Galatasaray'daki ilk derbi maçına Beşiktaş deplasmanında çıkan Muslera, bu maçta İnönü Stadı'ndaki seyircileri sinir edecek kadar iyi bir performans göstererek kalesini gole kapattı ve takımının kritik deplasmandan puanla dönmesinde başrolü kaptı. 14. haftada ise sarı kırmızılı taraftarların 'Gerçek Galatasaraylı olma' maçı olarak baktığı Fenerbahçe derbisine 11'de çıkan 25 yaşındaki oyuncu, takımının aldığı rahat galibiyette kalesinde verdiği güvenle alkış topladı

Bu zorlu mücadelenin 90 dakikasında kalesini gole kapatan yetenekli file bekçisi, 3-0'lık üstünlükle girilen uzatma dakikalarında meşin yuvarlağın ağlarına gitmesini engelleyemeyerek büyük maçlardaki ilk golünü yedi. İlk devrenin son büyük maçı olan Trabzonspor deplasmanında da adeta kalesine duvar ören Muslera, takımının 3-0'lık net galibiyetindeki kahramanlardan oldu.

Soğukkanlılığı, kaleye az top geldiği maçlarda dahi ortaya koyduğu konsentrasyonu, çevikliği ve refleksinin yanına takım içinde en çok sevilen isimlerden biri olmayı da ekleyen başarılı oyuncu, henüz kendisini ilk günlerden eleştirmek için yer arayan ve 'küçük elli' diyen basını da yanılttı. Gösterdiği performansla kendisi için verilen bedelin karşılığını fazlasıyla veren Muslera, Beşiktaş derbisi öncesinde de İmparator Terim ve Galatasaray taraftarının en güvendiği isimler listesinde ilk sırada yer alıyor.

BİR TEK ÇAKMAKLARI TUTAMADI (O haber için tıklayınız...)


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları