Neden ayrılmıştı?

Galatasaray'ın Toulouse'den transferi golcü oyuncu Umut Bulut kısa bir süre önce önemli açıklamalar yapmıştı...

Umut Bulut, 2011 yılında transfer olduğu Toulouse formasıyla fırtınalar estirmiş ve o dönem takımında ilk 11'in değişmezleri arasına girmişti. En formda olduğu dönemende golcü oyuncu Milli Takım kampında Fransa'daki günlerini ve bilinmeyen yönlerini FUTBOL EXTRA DERGİSİ'nden Yakup Çınar'a anlatmıştı.

Umut'un geçtiğimiz aylarda, "Çok gereksiz yere eleştirildim ve yıpratıldım. Özel hayatımla ilgili saçma sapan haberler yapıldı. Yok yüz gol muhabbeti, yok özel hayatım..." açıklamalarıyla gündeme damgasını vurmuştu...

İşte Umut'un açıklamalarından çarpıcı başlıklar...

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ UMUT BULUT'TAN İNCİLER

Transfer olduktan sonra Toulouse ne alaka diyenler oldu. Özellikle teknik direktör Alain Casanova'nın seni istediğini duymuştuk. Transferde bunun etkisi oldu mu?

"Kesinlikle en büyük etki Alain Casanova. Sonuçta baktığınız zaman Toulouse ismi Avrupa'da duyulmamış bir kulüp ama ben gittiğim zaman hedefleri olan, alt yapıdan yetiştirdiği oyuncurla başarıya gitmeye çalışan bir kulüp olduğunu gördüm. Fransa'da söz sahibi olan bir kulup. Sonuçta Gignac olsun Elmander gibi oyuncuları yetiştirip büyük kulüplere verdiler. Yani hedefleri olan bir kulüp. Ben Toulouse gittikten sonra artık Türkiye'de duyuldu. Herkes Toulouse'nin hedefleri olan bir kulüp olduğunu daha iyi anladı. Zaten bu sezon gidişatımız çok iyi. İnşallah bu şekilde devam eder."



Fransa ligi mücadele yapısı yüksek, genç ve yenetekli oyuncuların oynadığı bir lig. Türkiye ligiyle karşılaştırırsak bu anlamda Fransa ligini nasıl buldun?

"Kesinlikle Fransa ligi mücadeleye dayalı çok fizik düzeyi yüksek bir lig. Bizim Türkiye ligiyle fizik anlamında herşey aynı ama onların sistemi farklı. Sistemi daha iyi uyguluyorlar ve biraz daha kuvvetliler ancak yetenek olarak tabi Türk futbolcuları da daha yetenekli olduğunu söyleyebilirim. Fransa'da her yıl alt yapıdan çok iyi genç oyuncular çıkıyor. Avrupa'nın büyük kulüplerine çok fazla oyuncu veriyorlar. Kısacası Fransa ligi için Avrupa'nın alt yapısı diyebilirim."

Toulouse takımında 7 numaralı formayı giyiyorsun. Bunun bir nedeni var mı? Neden 61 numaralı formaya seçmedin?

"Özel bir nedeni yok. 7 numara boş olduğu için seçtim. 61 numarayı giymeyi düşündüm aslında ama bilmiyorum."

Fransa'da en beğendiğin oyuncu?

Bir sürü futbolcu var hangisini sayayım. Ama Pastore var, bizim takımda Tabanou var son asisti de o bana yapmıştı. Aslında ismini bilmediğim bir sürü çok iyi oyuncu var.

YABANCILARA TÜRKÇE ZORUNLU HALE GETİRİLMELİ

Transfer olduktan hemen sonra kursa gittiğini biliyoruz. Fransızca öğrenmeye başladın mı?
İki aydır ders alıyorum. Fransızca çok zor bir dil ama çalışıyorum. Öğrenmek için elimden geleni yapıyorum. Altı ay, bir sene içinde öğrmenmeyi düşünüyorum.

Türkiye'den yurt dışına transfer olan futbolcuların hemen hepsi gittiği ülkenin dilini öğrenmeye çalışıyor. Nihat, Tuncay, Mehmet Topal, Arda ve seni örnek verebiliriz. Ancak Türkiye'ye gelip yıllarca futbol oynamasına rağmen tek kelime Türkçe konuşmayan futbolcular var. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersin?

"Ben Avrupa'ya gittiğim zaman bunu daha iyi anladım. Sonuçta Türk dili Avrupa'da söz sahibi bir dil değil ama kesinlikle kulüplerin yabancı futbolculara bunu zorunla hale getirmesi lazım ben öyle düşünüyorum. Çünkü futbolcunun en azından derdini anlatacak kadar Türkçe'si olması gerekir. Her zaman tercüman yanında olmuyor. Şehre alışveriş yapmaya çıktığında hiç birşey bilmiyorsun. Futbolcunun kendisi için de önemli kulüp için de önemli. Bu anlamda mutlaka öğrenmesi lazım. Kulüplerin yabancı oyunculara Türkçe öğrenme zorunluluğu getirmesi gerektiğini düşünüyorum. hale getirmesi gerekir diye düşünüyorum."

"Arda'nın söyledikle
"Çok gereksiz yere eleştirildim ve yıpratıldım. Özel hayatımla ilgili saçma sapan haberler yapıldı. Yok yüz gol muhabbeti, yok özel hayatım."

Trabzonspor'da yanlış yerde oynatıldığını düşünüyor musun?

"Öyle bir şey hiç bir zaman düşünmedim. Bana ne görev verildiyse onu yaptım"


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları