Ne arayan var ne de soran...

Yıllarca Galatasaray forması giyen ve yedek kulübesine haps olan kaleci Aykut Erçetin sırra kadem bastı.

Galatasaray ile sözleşmesi geçen sezon sonunda sona eren ve yeni sözleşme imzalanmayan tecrübeli kaleci Aykut Erçetin kayıplara karıştı.

2003-2004 sezonundan bu yana forma giyen Aykut Erçetin'in Galatasaray'dan kesin olarak gönderildiği konuşuluyor. Sarı-kırmızılı takımda 9 sezon boyunca görev alan ve yüzlerce futbolcu, onlarca teknik adam ile çalışan 30 yaşındaki kaleci sessiz sedasız ortalıktan kayboldu. Avusturya'da gerçekleştirilen yeni sezon kampında yer almayan ve forma tanıtımına katılmayan gurbetçi futbolcunun yerine A2 takımdan genç kaleci Eray İşcan kadroya dahil edilmişti.

Galatasaray'da forma giydiği 9 sezon boyunca 4 kez şampiyonluk yaşayan Aykut Erçetin, 9 yıl boyunca Süper Lig'de sadece 39 karşılaşmada forma giydi. Fatih Terim'in direktörlüğe gelmesinin ardından formasından iyice uzaklaşan Erçetin geçen sezon sadece Eskişehirspor karşılaşmasında forma giyebildi. Aykut'un en fazla forma giydiği sezon ise 2007-2008 sezonunda Galatasaray'ın şampiyonluğu kazandığı sezondu.

Aykut Erçetin'in eskittiği futbolcular ise saymakla bitmez. Galatasaray'da kalecilik yaptığı dönemde de onlarca kaleci gelip gitti ancak tek kalan isim yine Aykut Erçetin oldu. Mondragon, Fırat Kocaoğlu, Fevzi Elmas, Orkun Uşak, Morgan De Sanctis, Leo Franco,Robinson Zapata gibi isimlerle birlikte oynama şansı yakalayan kaleci Galatasaray'daki kariyeri boyunca müzmin yedekten öteye geçemedi. 

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin demirbaşı olarak gösterilen isim aynı zamanda Florya'da yaşıyor ve antrenmanlarına yürüyerek gelip gidiyordu. Aykut'un uzun yıllar Galatasaray forması giymesine rağmen sessiz sedasız ortalardan kaybolması ilgili basında da henüz bir haber yer almadı. Tecrübeli kaleci sosyal medya adreslerini de uzun zamandır kullanmıyor.

Öte yandan Aykut Erçetin geçen sezon 1 numaralı formanın da sahibiydi. Yeni sezonda 1 numaralı formayı Fernando Muslera'nın giymesi bekleniyor.

Haber - Yakup Çınar
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları