Modeste'nin transferi ortalığı karıştırdı

Anthony Modeste'nin Köln'e transfer olmasını sağlayan isim Alman siyasetçi Martin Schulz olduğu ortaya çıkarken, Tianjin Quanjian konuyla ilgili CAS'a başvuracağını açıkladı.

Galatasaray'ın yaz döneminden bu yana transfer etmek istediği ancak Çin'den sorunlu ayrıldığı kulübü Tianjin Quanjian ile sorun yaşamamak için transferi gerçekleştiremediği Anthony Modeste'nin Köln'e imza atmasının altında yatan sır ortaya çıktı.

Galatasaray'ın, Tianjin Quanjian ile hukuki sorunlar yaşamamak için yaz döneminde kadrosuna katamadığı Modeste'nin transferini bitiren isim Alman siyasetçi Martin Schulz oldu.

Demokrat parti bünyesinde görev yapan Martin Schulz, Çin'deki iyi ilişkilerini kullanarak Modeste transferini sonlandırdığını açıkladı.

''ÇİN İLE İİY TEMASLAR KURDUK VE BAŞARILI OLDUK''

Alman basınına transferin perde arkasını anlatan Martin Schulz, ''Çin'de bazı bağlantılarım var. Ben de 2-3 hafta kadar bu konu için Çin kulübü ile iyi temaslar kurdum ve sonunda ikna ettik. Şunu söyleyebilirim, Çin ile bu tip ilişkilerde ilk sıraya saygıyı koymalısınız. Biz de başarılı olduk. Umarım bu transfer Köln için ileriye dönük büyük bir adım olur'' ifadelerini kullandı.

''O OLMASAYDI, MODESTE'Yİ TRANSFER EDEMEZDİK''

Köln Başkanı Werner Spinner de Modeste transferi için Schulz'a teşekkür etti. Werner Spinner Alman basınına yaptığı kısa açıklamada ''Politikacımız Martin Schulz'a bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Eğer o olmasaydı, Modeste'nin transferi mümkün olmayacaktı'' şeklinde konuştu.

ÇİN KULÜBÜ HAREKETE GEÇTİ! CAS'A KADAR...

Köln'ün, Modeste ile 2023'e kadar sözleşme imzalamasının ardından, Çin kulübü Tianjin Quanjian'dan de ilk resmi açıklama geldi.

Modeste ile FIFA'lık olan Tianjin Quanjian'ın yaptığı açıklamada, kulübün haklarının CAS yoluna giderek sonuna kadar savunulacağı belirtildi.

Tianjin Quanjian'dan yapılan açıklamada ''Köln, yapılan tüm ihlallerden sorumludur. Kulübümüz FIFA'nın adil bir karar vereceğine inancını sürdürmektedir. Haklı ve meşru çıkarlarımızı korumak için tüm tedbirler alınacak ve Modeste ile Köln'a dava açmak için CAS yoluna gidilecektir''' ifadelerine yer verildi.


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları