Merak edilen o soru...

Galatasaray'ın, Avrupa Ligi'ni seçmesi gerektiğini düşünenlere, sarı-kırmızılılar yanıt verdi. Başkan Aysal, hem maddi hem de manevi açıdan Devler Ligi'ni kovalamalıyız derken, Dürüst, büyük arenada sonuna kadar gideceklerini ifade etti

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 5. maçında Manchester United'ı yenerek üst tura çıkma yolunda büyük avantaj yakalayan Galatasaray'da herkesin aklındaki soruya Milliyet Gazetesi yanıt aradı.

Braga maçı öncesi UEFA Avrupa Ligi'ni garantileyen, Devler Ligi'nde yola devam etmek için Cluj'a karşı ikili averajda üstünlüğü bulunan sarı-kırmızılılarda hangi hedefin doğru olduğu tartışma yarattı.

UEFA Avrupa Ligi'ne kalıp nispeten zayıf takımların olduğu bir turnuvada üst turlara ilerlemek mi, yoksa Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalıp sonraki turda bir Avrupa deviyle mücadele ederek turu riske etmek mi? Kafaları karıştıran bu soru nedeniyle sarı-kırmızılı taraftarlar ve camia ikiye bölünmüş durumda. Ancak Fatih Terim ve yönetim kurulunun kararı kesin: O da Şampiyonlar Ligi. İşte sarı-kırmızılıların görüşleri:

TERİM'İN HEDEFİ:
Galatasaray'ın başında 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanan Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez üst tura çıkarak yeniden adını tarihe altın harflerle yazdırmak istiyor. Ayrıca sarı-kırmızılı takımın son 16'ya kalmasıyla ilk kez bir Türk teknik adam Şampiyonlar Ligi'nde bu başarıyı yakalayacak. Tecrübeli hoca, Türkiye'ye getirilmeyen tek kupayı da uzun vadede getirmek istiyor.

ÜNAL AYSAL (Başkan): "Tabii ki Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek isteriz. Galatasaray'ın zaten UEFA'da başarısı var. Hedefimiz bu yıl ilk 8 arasına girmek. Şansımız zor gibi görünse de hem madde hem de manevi açıdan Şampiyonlar Ligi'ni kovalamalıyız. Bunu ben geçen seneden beri ifade etmeye çalıştım. Bu prensibimizde bir değişiklik yok."

ALİ DÜRÜST (2. Başkan): "En iyi yere gitmek için uğraşıyoruz. Bu olmazsa öteki yarışta ne olacağını öğrenirsiniz. Tabii ki bir üst tura çıkma amacıyla Portekiz'e gideceğiz. Bu yarışı sonuna kadar götürecek güce sahibiz"

REFİK ARKAN (Başkan Yardımcısı): "Şampiyonlar Ligi tek hedefimiz. Çünkü boy ölçüşmek istediğimiz rakipler burada. Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih gibi. Şampiyonlar Ligi bize yakışır"

ADNAN ÖZTÜRK (Başkan Yardımcısı): "Türkiye'ya daha önce 2 tane UEFA Kupası geldi. Birisi alındı, diğeri ise verilmek üzere Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi. Bizimki emanet değildi ve müzemizde duruyor. Bence Manchester United maçındaki oyunumuzla Şampiyonlar Ligi'nde devam etmeyi garantiledik. Devam etmemiz de lazım"

LUTFİ ARIBOĞAN (CEO): "Tabii ki bir üst turu istiyoruz. Çünkü o vizyonla yola çıktık. Avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına girmek hedefindeyiz. Bunun yolu da bu tür arenalarda mümkün olduğunca yer almak. Şampiyonlar Ligi Kupası'nı bir gün mutlaka müzemizde görmek istiyoruz. Bu da böyle zor rakipleri yenerek olabilir ancak"

EMİR SARIGÜL (Yönetici): "Bizim için en önemli başarı Şampiyonlar Ligi'dir. Burada başarılı olmanın kıstası da üst turlara çıkmaktır. Galatasaray için başarı, Türkiye'ye getirmediği tek kupayı, Şampiyonlar Ligi kupasını Türkiye'ye getirmek olacak"

GOLÜ ATAN BURAK NE DEDİ?

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları