Melo en büyük hedefini açıkladı

Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Galatasaray Dergisi'nin Ekim ayı sayısında Eray Sözen ile özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Galatasaray Dergisi'nin Ekim ayı sayısında Eray Sözen ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Transfer döneminde Real Madrid ve Arsenal'den teklif aldığını belirten Melo, en büyük hedefinin Brezilya Milli Takımı'na seçilmek olduğunu söyledi. İşte Melo röportajının basına yansımayan bazı kısımlarından pasajlar...

KİMLERDEN TEKLİF ALDI?


"Yaz mevsiminde Arsenal ve Real Madrid gibi önemli takımlardan transfer teklifleri aldım. Arsenal’e, Real Madrid’e de gidebilirdim. Ancak bir futbolcu için önemli olan kendisinin özel hissettirilmesidir. Galatasaray Yönetimi ve transferimi gerçekleştirebilmek adına çaba gösteren kişiler tarafından bu bana hissettirildi. Beni buraya getiren en ayırt edici faktör, yöneticilerimizin bana gösterdikleri değer ve destekti. Kendimi önemli biri gibi hissetmemi sağladılar. Kariyerimdeki hiçbir transferde, bunun içine Juventus’u dâhil edebiliriz, böyle bir ilgi görmemiştim. Ben de bu güveni boşa çıkarmamak, gösterilen değerin karşılığını verebilmek adına Galatasaray’ı seçtim. Onları pişman etmemek için çok çalışacağım.”

NEDEN İSTANBUL?

"Taffarel ve Elano’nun yanı sıra transferim öncesinde Fatih Terim ile yaptığım telefon görüşmesinin Galatasaray’a gelmemde büyük etkisi oldu. Sözleşmeye imza atmadan bir gün evvel gerçekleşen bu fikir alışverişinin ardından kendime güvenim daha da arttı. Taffarel, bana kulüp ve ülke hakkında önemli bilgiler vermişti. Yakın arkadaşım Elano ile de görüştüm. O da Galatasaray’ın büyüklükten bahsetti bana. Kariyerim için önemli bir karar verecektim. Herkes bana çok yardımcı oldu. Ve hepsi bir araya gelince Galatasaray transferim gerçekleşti”

"KARAKTERİME GÜVENİYORUM"


"Kişiliğime, karakterime güvenen bir insanım. Bu, saha içine yansıyor. Küçük yaşlardan itibaren kazanmaya alıştırılmış şekilde yetiştim. Hayatıma bu mantaliteyle devam ediyorum. O zamanlarda daha agresiftim. Mağlup olduğum zamanlarda kimseyle konuşmazdım” diyor Brezilyalı. “Hâlâ rakiplerimi yenmeyi istiyorum, kazandığımda bundan büyük keyif alıyorum. Ancak artık kaybettiğimde –yavaş yavaş da olsa– bazı dersler çıkarmayı deniyorum, o mağlubiyetin farklı yönlerini düşünüyorum."

HEDEFİM BREZİLYA MİLLİ TAKIMI

“İtalya’da ve İspanya’da oynadım. Milli takım formasını taşımak çok önemlidir bir futbolcu için. Ancak her iki ülkede de Brezilyalı oyuncuların milli takıma gitme isteği kadar büyük bir arzu göremedim. Brezilya’da bir çocuk futbola başlamışsa eğer, onun en ulaşılmaz gibi görünen hayali, Brezilya Milli Takımı’nda oynamaktır. Benim de en büyük hedefim oydu. Ve davet aldığımda adeta rüyalarım gerçek oldu."
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları