Mehmet Demirkol'dan milli takım için kadro yorumu

Mehmet Demirkol, Şenol Güneş'in açıkladığı EURO 2020 aday kadrosunu değerlendirdi

Fanatik Gazetesi yazarlarından Mehmet Demirkol, Şenol Güneş'in açıkladığı EURO 2020 aday kadrosunu yorumladı. İşte o sözler...

"Kadro seçimlerine itiraz her zaman olur. Güneş, 2002’de de uyguladığı klasik kadro hiyerarşisini uygulamış. Ben de, 'Emre Kılınç olsa, iyi olurdu' diyorum. Onun dışında olağanüstü oynayıp, çağrılmayan bir oyuncu görmüyorum .

Her Milli Takım seçimine itiraz gelir. Adı geçen oyunculardan sürekliliği olan başka bir performans yok. Cenk sakatlanmışken elde net güvenilir tek santrfor Burak iken beklenti olur. Bu normal. Adem Büyük gibi sürekliliği olan bir oyuncuya, 'Neden beklentin var?' diye sorulmaz. Ben de, 'Emre Kılınç olsa, iyi olurdu' diyorum. Ama olağanüstü bir performans gösterip çağrılmayan bir oyuncu da görmüyorum. Bunun dışında her taraftar da kendi takımından oyuncu çağrılsın ister. 'Caner yok' diye itiraz eden Beşiktaşlı yok, geçen sene düzenlense Fenerliler itiraz etmeyecekti. Şimdi gelelim Şenol Hoca’nın kadrosuna.

Kimya ile ilgili

Hoca 2002’de de uyguladığı klasik kadro hiyerarşisini uygulamış. O dönem sakatlığı olduğu için oynamayacağı belli olan oyuncu çağırıp, İspanya’da harika oynayan Tayfun Korkut’u çağırmamıştı. Bu içerideki kimya ile ilgili. Arzusu yüksek tecrübelilerin ateşleyeceği genç oyuncular. Terim’in 2008’de yakaladığı kimya gibi. Yıldıray ve Halil’i dışarıda bırakmıştı. Ben de itiraz ettim. Ama kazandı. Bunu gözetmeyince 2016’da seyircimiz Arda’yı ıslıkladı. Oraya vardı işler. Kimya, oyuncuların istekleri de önemli.

Kimler dışarıda kalır?

Hocanın kafasındaki oyuna göre de bir dengeyi sergiliyor. İki sorun görüyor: Ozan, İrfan orta sahası savunmada eksik kalıyor, dolayısıyla oraya Mahmut gerekli. O yoksa Okay. İkinci olarak da oyun temposunu, pas hızını artırdığında orta sahada bocalıyoruz. Dolayısıyla 1 ve 2’de yavaş, 3’te süratli oyun bekliyorum. Bir başka beklentim ise 3'lü savunma. Hoca hazırlık maçlarında bunu deneyecek. Olmazsa hemen vazgeçebilir ama istiyor. Son olarak kimler dışarıda kalır? Sakatlıkları ve kamp kimyasını görmeden bunu bilemeyiz. Öyle bir durum oluşur ki, dışarıdan adam çağırmak zorunda kalınabilir."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları