Markus Merk kapağı vurdu!

Hakem yorumcusu Marcus Merk, Elazığspor - Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonları hakkında konuştu. İşte ayrıntılar...

Hakem yorumcusu Marcus Merk, Elazığspor - Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarını Maraton'da yorumladı. Melo'nun penaltı öncesi öne çıkmasını değerlendiren Merk, hakemin kararını haklı buldu.

Penaltının tekrar edilmemesini doğru bulan yorumcu, "Melo'nun penaltı kullanılmadan önce çizginin 1 metre önüne çıktığını görüyoruz. Eğer kurak kitabına bağlı kalacaksak, tabii ki erken hareketlenmiş. Yani kural olarak nizami değil. Çizginin baya dışına çıkmış. Penaltının aslında tekrar edilmesi gerekir ama kural kitabına bakacak olursak. Uygulamada çok farklı şeyler görüyoruz. Bu penaltıların tekrar edilmediğini görüyoruz. Dünyadan 10 hakem seçsek, 10'u da bu penaltıyı tekrar ettirmezdi. Yani teori ve uygulamayı ayırmak durumundayız. Melo çizginin dışında ama, tekrar edilmemesini doğru buluyorum." şeklinde konuştu.


Kale arkasında bulunan ve Melo'ya taktikler veren Galatasaray'ın kaleci antrenörü Claudio Taffarel hakkında konuşan Merk, "Taffarel'in Melo'ya ne söylediğini bilmiyorum ama Melo'nun böyle pozisyonlar için yaratıldığını düşünüyorum. Çünkü kendisi gerçekten bu pozisyonlar için yaratılmış. Kendi açısından çok fazla öne çıkmadığı bir maçtı. Ama Melo mücadeleci ve içgüdüsel olarak davranan bir oyuncu. Penaltıyı iyi okudu. Önce sola doğru hareketlendi. Asıl baskı Göksu'nun üzerinde. Pozisyonun tamamına bakacak olursak, kırmızı kart çıkmış, oyunc durmuş, oyuncu kaleye geçmiş. Yani kaybedebilecek bir oyuncu var ama Melo'nun yok." dedi.

Taffarel'in kalenin arkasına geçip geçmeme hakkına değinen Markus Merk, "Aslında hakkı yok.  Bir kişinin bu hakkı var. Teknik direktörlere ayrılan bölümden hakı var. Onu kontrol etmesi gereken başka yetkililer var. Hiçbir şekilde hakemi suçlayamayız Taffarel'i fark etmediği için." ifadelerini kullandı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları