Mancini, Sneijder'i uçuşa geçirdi

Adı ‘Problem adam’a çıkan Wesley Sneijder’i kamuoyu karşında korumaya alan Roberto Mancini, “Takım içi liderimsin” mesajını vererek motive etti.

Galatasaray’da son dönemlerde gerçek performansını ortaya koyamadığı için hedef tahtasında olan Wesley Sneijder, Karabükspor maçında attığı 2 gol ile takımını ipten aldı ve galibiyeti getiren isim oldu. Hollandalı, milli formayla ay yıldızlı ekibe attığı golden sonra yükselişini ligde de sürdürdü.

Sneijder’in yükselişinde yeni hocası Roberto Mancini’nin etkisi büyük. İtalyan teknik adam, Hollandalı yıldızı “Saha içi liderimsin” diyerek motive etti.
Sneijder, Terim’in de ayrılık süreci ile kamuoyunda ‘Problem adam’ haline getirilmişti. Ancak Mancini, ona kalkan olup takımın kilit ismi olduğunu vurguladı.

YÜZ YÜZE KONUŞUP ADETA TERAPİYE ALDI

Röportajlarında Sneijder adına gelecekte önemli planları olduğunun altını çizen İtalyan çalıştırıcı, “O şampiyon ruhlu bir oyuncu. Gelecekte herkes iyi bir Sneijder görecek” diyerek güvenini ortaya koydu. Mancini, birebir görüşmelerde Sneijder’e takımın yıldız ve lider oyuncularından biri olduğunu anlatıp “Sen takımın başarısında rol ve sorumluluk almalısın” dedi. İşte Hollandalı’yı performansını artırıp uçuşa geçiren Roberto Mancini’nin hamleleri:

MANCINI, SNEIJDER’I BÖYLE AYAĞA KALDIRDI

Mancini geldiği gün problem adam haline gelen Sneijder’ı kazanmak için harekete geçti. Yönetime “Onunla konuşacağım. Daha iyi bir Sneijder izleyeceksiniz” garantisi verdi. Sneijder’e yapılan eleştirilere medya karşısında kalkan oldu. Kamuoyuna verdiği mesajlarda gelecek planlarında onun olduğunu vurguladı. Sneijder ile bire bir konuşup “Takım içi liderimsin” mesajını verip özgüven aşıladı.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları