Manchester kolla kendini!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Manchester United'a konuk olacak.

Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında İngiliz devi Manchester United ile temsilcimiz Galatasaray karşı karşıya gelecek. Old Trafford Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Alman hakem Wolfgang Stark yönetecek.

Stark'ın yardımcılıklarını Jan-Hendrik Salver ile Mike Picke, ilave yardımcı hakemlik görevlerini ise Tobias Welz ve Christian Dingert'in üstlenecekleri belirtildi. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Markus Haecker olacak.

TSİ 21.45'te başlayacak olan mücadeleyi Smart Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

ASLAN GERİ DÖNÜYOR!

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu ilk maçında deplasmanda İngiltere'nin Manchester United takımı ile karşılaşacak Galatasaray, 'Devler Ligi'ne iyi başlamak istiyor. Şampiyonlar ligi'nde 6 yıl sonra gruplarda mücadele edecek olan sarı-kırmızılı ekip, güçlü rakibi Manchester United ile yapacağı karşılaşmadan puanla dönmenin hesabını yapıyor.

H Grubu'nda Manchester United, Cluj ve Braga ile aynı grupta bulunan sarı-kırmızılı ekip, Old Trafford'dan puan çıkartarak gruptan çıkma yolunda önemli bir avantajı ele geçirmek istiyor. Şampiyonlar Ligi'nde son galibiyetini 2006-2007 sezonunda gruptaki son maçında Liverpool'a karşı alan Aslan bıraktığı yerden başlamayı hedefliyor.

''Cim Bom''da sakatlığı bulunan Sabri Sarıoğlu takımla birlikte İngiltere'ye getirilirken, Milan Baros, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam ve Sercan Yıldırım kafilede yer almıyor.

MANU TELAFİ PEŞİNDE

Temsilcimiz Galatasaray'ın rakibi Manchester United'da ise tek hedef galibiyet. Geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde gruplardan çıkamayan ve Devler Ligi'ne veda eden MANU, bu sezon da aynı kabusu yaşamamak için işi sıkı tutuyor. Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başlamanın hesaplarını yapan 'Kırmızı Şeytanlar'da Sir Alex Ferguson, bu karşılaşmada tecrübeli oyunculardan daha çok yararlanacaklarını belirtti.

Galatasaray karşılaşması öncesinde sahasında Wigan'ı konuk eden Kırmızı Şeytanlar'da bu karşılaşmada ilk 11'de yer bulamayan Robin van Persie ve Shinji Kagawa'nın Galatasaray karşısında sahada olmaları bekleniyor. Rooney'nin yokluğunda Van Persie'nin partneri olarak Danny Wellbeck'i kullanması beklenen Ferguson, Javier Hernandez'i ise yedek kulübesinde oturtacak. Ashley Young ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Wigan karşısında orta sahanın göbeğinde Scholes-Carrick ikilisini kullanana Ferguson'ın Carrick'i yine 11'de tercih etmesi beklenirken; Scholes'un yerine Cleverly'i de oynatabileceği öğrenildi. Bu bölgede sık sık forma verdiği genç oyuncuyu Galatasaray karşısında oynatıp oynatmamak konusunda kararsız olan Sir'ün kararını maç günü vermesi bekleniyor.

MUHTEMEL 11'LER

MANCHESTER UNITED

De Gea(Lindegaard)
Rafael
Vidic
Ferdinand
Evra
Scholes(Cleverly)
Carrick
Nani
Kagawa
Wellbeck
Van Persie

GALATASARAY

Muslera
Eboue
Semih
Cris
Hakan
Hamit
Selçuk
Melo
Amrabat
Elmander(Burak)
Umut Bulut

STAT: Old Trafford
SAAT: 21:45
HAKEM: Wolfgang Stark
YAYIN: SmartSpor

GALATASARAY, İNGİLİZLERLE 16. MAÇINA ÇIKACAK

Manchester United ile karşılaşacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarında İngiliz rakiplerine karşı 16. maçına çıkacak. Galatasaray, 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nden eleyerek, rakibine büyük bir hüsran yaşatmayı başardı.

İngiliz ekipleriyle Avrupa kupalarında daha önce 15 maç yapan sarı-kırmızılı ekip, 3 kez galip gelirken, 6 karşılaşmada yenilip, 6 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda rakip ağları 19 kez havalandıran ''Cim Bom'', kendi kalesinde ise 28 golü engelleyemedi.

MANCHESTER'A BÜYÜK HÜSRAN YAŞATTI

Manchester United ile daha önce 4 kez karşı karşıya gelen Galatasaray, hiç kazanamadı, ancak 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nden eleyerek, rakibine büyük bir hüsran yaşatmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi 2. turunda karşılaştığı Manchester United'la deplasmanda 3-3, İstanbul'da ise 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, ''Kırmızı Şeytanlar''ı eleyerek tarihinde ilk kez grup maçları oynama hakkını elde etti. Galatasaray'ın Manchester United'a karşı bu zaferi, Avrupa'da büyük yankı uyandırmış ve İngiliz futbol otoritelerini adeta şoka uğratmıştı.

Rakibiyle bir sonraki sezon bu kez Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda eşleşen sarı-kırmızılılar, İstanbul'daki maçı 0-0 berabere tamamlamasına karşın, rövanş maçında Manchester United'a Old Trafford Stadı'nda 4-0 mağlup oldu.

EN ANLAMLI GALİBİYET ARSENAL'E KARŞI

Galatasaray, Türk futbol tarihinin kulüpler düzeyindeki ilk Avrupa kupasını İngiliz ekibi Arsenal'e karşı kazandı. Sarı-kırmızılılar, 1999-2000 sezonu UEFA Kupası finalinde İngiliz rakibi Arsenal'le Danimarka'nın Kopenhag kentinde karşı karşıya geldi ve normal süresi ile uzatmaları 0-0 biten maçı penaltılarda 4-1 kazanarak, kupanın sahibi oldu.

UEFA Kupası yarı finalinde bir diğer İngiliz rakibi Leeds United'ı 2-0 ve 2-2'lik (D) sonuçlarla geçen ''Cim Bom'', İngiliz ekiplerine karşı son galibiyetini de 2006-2007 sezonu Şampiyonlar Ligi ilk tur gruplarında Liverpool'a karşı İstanbul'da 3-2'lik sonuçla elde etti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden tek Türk takımı konumundaki Galatasaray, deplasmanda İngiliz ekibi Manchester United ile yapacağı maçla birlikte tarihinde 11. kez grup maçlarında boy gösterecek.

Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla yer alan ve en fazla maça çıkan ekibi olan Galatasaray, bu kulvarda 5 sezonluk aranın ardından yeniden mücadele edecek.

KUPA CANAVARI MANCHESTER UNITED

Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda karşılaşacağı İngiltere'nin Manchester United takımının Avrupa kupalarında birçok başarısı bulunuyor. Avrupa'nın en önemli takımlarından biri olan Manchester United, 1999 ve 2008'de 2 kez UEFA şampiyonlar ligi kupasını kazanırken, 1968 yılında da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda aynı başarıyı gösterdi. İngiliz ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2009 ve 2011 yıllarında da final oynadı.

Kırmızı Şeytanlar" olarak anılan İngiliz takımı, Avrupa'da ayrıca Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupa ve Kıtalararası Kupa'yı da 1'er kez müzesine götürdü. Manchester United, 1999 ve 2008 yıllarında da UEFA Süper Kupa'da final oynadı. Manchester United, İngiltere'de de 19 kez lig şampiyonluğu yaşadı. 1878 yılında kurulan İngiliz ekibi, Avrupa kupalarında 296 maça çıktı. Manchester United, 296 maçta 157 galibiyet, 78 beraberlik ve 61 yenilgi aldı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları