Kral sağolsun: 0-1

Spor Toto Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaştı. Mücadeleyi sarı-kırmızılılar Burak Yılmaz'ın tek golüyle 1-0 kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Gazeiantepspor'a konuk oldu. Kamil Ocak Stadı'ndaki mücadeleyi 1-0 kazanmayı başardı.

Galatasaray'ın tek golünü 62. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Golcü oyuncu Süper Lig'deki gol sayısını 20'ye çıkartırken, sarı-kırmızılılar puanını 65'e yükseltti. Fenerbahçe'nin Kayseri karşısında 90. dakikada penaltı golüyle 3 puanı almasıyla aradaki 7 puanlık fark korundu.

Sneijder'in yokluğunda Galatasaray mücadeleye Muslera, Hamit, Selçuk, Melo, Riera, Drogba, Dany, Burak, Semih, Eboue, Yekta Kurtuluş 11'iyle çıktı. İlk yarıda istediği pozisyonları üretemeyen sarı-kırmızılı takım ikinci yarıda defans hatasın sonucunda Burak Yılmaz ile aradığı golü buldu ve 3 puanı 3 hafta kala hanesine yazdırdı.

MAÇTAN MÜTHİŞ KARELER BURADA!

MAÇ ÖNCESİ OLAYLAR

Stat dışında sıkılan biber gazının stat içindeki tribünlere kadar gelmesi nedeniyle Sarı-kırmızılı taraftarlar sahaya indi. Gazdan etkilenmemek için saha zeminine inen taraftarlara güvenlik güçleri müdahale etti. Bu sırada güvenlik güçleri ve Sarı-kırmızılı taraftarlar arasında arbede yaşandı. Galatasaraylı taraftarların sahaya indiğini gören Gaziantepsporlu taraftarlar da sahaya inmeye çalıştı. Güvenlik güçleri Antepli taraftarlara da müdahale ederek, iki taraftar grubunun bir araya gelmesini engelledi.

Sarı-kırmızılı yönetici Abdurrahim Albayrak da sahaya inerek, güvenlik güçleriyle taraftarların çatışmasını engellemeye çalıştı. Olaylarda bir taraftarın bayıldığı öğrenildi.

Öte yandan bir ambulans, stat çıkışında kaza yaptı. Yaşanan olaylar sırasında rahatsızlanan taraftarlara müdahale etmek üzere çıkış yapan ambulans, bu sırada direğe çarptı. Araç kaza sonrası kullanılmaz duruma geldi.


MAÇTAN MÜTHİŞ KARELER BURADA!

DROGBA AYNISINI YAPTI

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba, Gaziantepspor deplasmanındaki kritik maç öncesinde takım arkadaşlarına yönelik bir konuşma yaptı. Kamil Ocak Stadı'nda maçtan önce ısınanan sarı-kırmızılı futbolcuları, Didier Drogba kısa bir süre sonra yanına çağırdı. Fildişi Sahilli yıldız isim, tercüman Mert Çetin aracılığıyla Gaziantepspor maçının önemini ve karşılaşmada neler yapmaları gerektiğini arkadaşlarına anlattı. Drogba daha önce Kardemir Karabükspor ve Sanica Boru Elazığspor karşılaşmalarında da takım arkadaşlarıan maç konuşması yapmıştı.

POZİSYON KISIRLIĞI

Fenerbahçe'nin yenilmesi halinde alacağı bir 3 puanla şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, bunun bilicinde mücadeleye başladı. Çok organize olamayan sarı-kırmızılılar biri Drogba ile kullanılan serbest vuruş olmak üzere Burak Yılmaz'la da etkili oldular. İlk 20 dakikalık bölümde pozisyon üretmekte zorlanan ve geriden paslarla boş alan bulmaya çalışan konuk ekip, 1. devrenin ilk yarısında istenilen görüntüyü veremediler.


MAÇTAN MÜTHİŞ KARELER BURADA!

ANTEP ÇOK TEHLİKELİ GELDİ

Gaziantepspor 82. dakikada çok tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Muslera ile karşı karşıya Sernas'ın zayıf şutunda Uruguaylı kaleci zorlanmadı ve topu yatarak kontrol etti. Pozisyondan 2 dakika sonra Burak Yılmaz sağ çaprazdan kaleyi yoklasa da başarısız oldu. Gaziantepspor ani çıkışlarının bedelini arkada boşluklar yaratarak verirken, sarı-kırmızıların ileri hatta süratli ve dribling yeteneği olan futbolcularının olmayışı pozisyon kısırlığını doğrudu. G.Antep'te 30. dakikada da Rostand'ın şutu direkten döndü.

İLK DEVREDE DURGUNLUK

Aslan ilk yarıda durgun gözüktü. Gol atacak pozisyon üretemeyen sarı-kırmızılılar çok olmasa da kalesinde tehlikeli anlar yaşadı. Gaziantepspor'un bir şutu direkten dönerken Galatasaray ilk devreyi yenik kapatmadığı için çok şanslıydı. Taraflar golsüz eşitlikle soyunma odalarını yolunu tuttular.

EMRE HAMLESİ

Galatasaray ikinci yarıya bir değişiklikle başladı. Oyundan çıkan Yekta Kurtuluş'un yerine Emre Çolak dahil oldu. Bu değişikliğinde Galatasaray'ın oyununa hareket getirmediği görüldü. Ev sahibi G.Antep kornerden Galatasaray kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulurken Muslera bu pozisyonlarda başarılıydı.

HATAYI BURAK AFFETMEDİ!

Aslan'ın üstüne ölü toprağı serilmişken 'Kral' sahneye çıktı. Mücadelenin 62. dakikasında Binya'nın hatasını değerlendiren Burak Yılmaz, Karcemarskas'ın bacak arasından topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Burak golden sonra 68. dakikada Emre'nin ortasında müsait bir pozisyondan da yararlanamadı.

GÜVEN GELDİ

Sarı-kırmızılıların golden sonra kendine güveni gelirken Gaziantep'in de irili ufaklı ataklar yaptığı gözlendi. Her şeye rağmen sarı-kırmızılılar son haftada gösterdiği performansın altında kaldı. Rakip üzerinde istediği baskıyı kuramayan Galatasaray Burak Yılmaz'ın golüyle 3 puanı almayı başardı.

SIRA GELDİ SİVAS'A


Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında evinde Sivasspor'u ağırlayacak. Sarı-kırmızılılar bu haftaya da 3 puan parolasıyla sahaya çıktıktan sonra Kadıköy'de Fenerbahçe derbisini bekleyecek!

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Bekir'in ortasında topu ceza sahası önünde alan Sernad sert vurdu. Bu oyuncunun vuruşunda top kalenin üstünden auta gitti.
11. dakikada kazanılan serbest atışı kullanan Drogba'nın vuruşunda, top kaleci Karcemarskas'ta kaldı.
20. dakikada Burak'ın Gaziantepspor ceza sahası önünde göğsüyle indirdiği topa Drogba vurdu, meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.
28. dakikada Medunjanin'in orta sahaya ortaladığı topla buluşan Sernad'ın vuruşunda, Muslera topu kontrol etti.
30. dakikada Galatasaray köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen topu Gaziantepspor savunması uzaklaştıramadı. Yekta Kurtuluş'un şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
32. dakikada Kouemaha, Danny'i geçtikten sonra sert vurdu, meşin yuvarlak direkten döndü.
43. dakikada Kouemaha'nın pasıyla hareketlenen Sernad, Galatasaray ceza sahası içinde sert vurdu, top kaleci Muslera'da kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
57. dakikada Medunjanin'in kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Kouemaha'nın kafa vuruşunda, top kaleci Muslera'da kaldı.
62. dakikada Riera'nın Gaziantepspor ceza sahasına ortaladığı topu yakalamak isteyen Bınya düştü. Topu iyi takip eden Burak Yılmaz meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1.
67. dakikada Emre, rakip ceza sahası içindeki Burak Yılmaz'a ortaladı. Bu futbolcunun kafayla yaptığı vuruşta, Karcemarskas meşin yuvarlağı kontrol etti.
77. dakikada Cenk, Galatasaray ceza sahası önünde sert vurdu, savunmaya çarpan top kornere çıktı.
Karşılaşma, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Gaziantepspor: 0 - Galatasaray: 1  
Stat: Kamil Ocak 
Hakemler: Halis Özkahya, Volkan Narinç, Baki Tuncay Akkın 
Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol (Dk. 83 Oktay), Medunjanin, Turgut (Dk. 66 Cenk), Bekir, Sernad (Dk. 66 Traore), Serdar Kurtuluş, Serdar Özbayraktar, Bınya, Kecojevic, Kouemaha 
Galatasaray: Muslera, Hamit (Dk. 88 Gökhan Zan), Selçuk, Melo, Riera, Drogba (Dk. 82 Sabri), Dany, Burak, Semih, Eboue, Yekta Kurtuluş (Dk. 46 Emre Çolak) 
Gol: Dk. 62 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları