Galatasaray'ın B.Dortmund'tan transfer etmeye hazırlandığı Koray Günter için Alman ekibi ile ilginç bir anlaşma yaptığı ortaya çıktı.
WEBASLAN DIŞ HABERLER- Galatasaray'ın sağlık kontrollerinden geçirdiği Borussia Dortmund'un genç defans oyuncusu Koray Günter'in sözleşmesindeki detaylar da ortaya çıkmaya başladı.
Galatasaray ile Borussia Dortmund arasında yapılan anlaşmada ilginç bir detay olduğu da ortaya çıktı. Alman basınında yer alan detaylara göre, Galatasaray Koray için Alman ekibine 2 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul ederken, sarı-kırmızılı kulüp Koray ile 4.5 yıllık bir sözleşme imzalayacak.
ARDA TURAN MADDESİ
Aynı zamanda iki kulüp arasında yapılan anlaşmada, Galatasaray'ın Atletico Madrid'e sattığı Arda Turan'da uyguladığı gibi bir yol izlendiği de ortaya çıktı. Yapılan anlaşmada Galatasaray, Koray Günter'i satması durumunda ilk olarak Borussia Dortmund'a başvuracak. Dortmund'un ilgilenmemesi ya da oyuncuyu transfer etmemesi halinde, sarı-kırmızılı takım başka ekiplere yönelebilecek.
Galatasaray, transferin açıklanmasına kısa bir süre kala genç oyuncuyu öğle saatlerinde sağlık kontrollerinden geçirmişti.
Koray Günter, Alman Milli Takımı'ın alt yaş gruplarında çok kez forma giyerken, bu transferin sarı kırmızılı kulüp tarafından neden açıklanmadığı da anlaşılamadı. Dany'nin Gaziantep'e kiralık olarak geri verilmesinin ardından, Koray'ın sarı kırmızılı savunmada şans bulabileceği düşünülüyor.