Keskin nişancı mesaide

Oynadığı futbol ve attığı goller ile lige damga vuran başarılı orta saha oyuncumuz Manchester United maçında en büyük kozlarımızdan biri olacak.

6 yıl sonra döndüğü Şampiyonlar Ligi arenasında Manchester United deplasmanına çıkmaya hazırlanan Galatasaray’da, bu dev karşılaşmanın taktik planı yavaş yavaş netleşiyor. İngiliz devini en ince ayrıntılarına kadar analiz eden teknik direktör Fatih Terim, Kırmızı Şeytanlar’ı kendi silahıyla vuracak. 4-4-2 sisteminden vazgeçmeyi düşünmeyen tecrübeli hoca, önde baskıdan da taviz vermeyecek. Umut-Elmander ikilisi, Vidic-Ferdinand tandemini olabildiğince hataya zorlayacak. İkinci yarıda bu hatta Burak Yılmaz’ın dahil olması bekleniyor. Antalya maçının yıldızı Amrabat da ilk 11’deki yerini alacak. Sağ kanat ise bu kez Hamit Altıntop’a emanet. Terim’in en önemli sigortası olan Melo-Selçuk ikilisine de önemli görevler düşüyor. Özellikle duran toplarda Selçuk İnan silahını kullanmak isteyen Terim, öğrencisinin ekstra çalışmalar yapmasına yardımcı oluyor.

SAVUNMA HATTI BOZULMAYACAK

Cris ve Semih ikilisine her köşe vuruşunda rakip ceza sahasına girmeleri talimatını veren Terim, Eboue ile Hakan Balta’dan ise hücuma çıktıklarında topun rakibe geçmesi halinde mutlaka savunmayı dönmelerini, arkalarına adam kaçırmamalarını istedi.

KULÜP KASAYI DOLDURACAK

Şampiyonlar Ligi, Galatasaray için çok ciddi bir gelir kapısı anlamına da geliyor. Özellikle Fenerbahçe’nin elenmesiyle yayın havuzunda payını 2 katına çıkartan Sarı-Kırmızılılar, gruplarda elense bile, organizasyon bittiğinde yaklaşık 20 milyon Euro alacak. Ayrıca gruplara katılım bedeli olarak 8.6 milyon Euro ödendi. Galibiyet başına 1 milyon Euro, beraberlikler için de 500’er bin Euro verilecek.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları