'Kara Kıta'nın iyilik melekleri!

Galatasaray'ın Fildişili yıldızları Emmanuel Eboue ve Didier Drogba, Afrika'da yapılan 'En iyiliksever sporcusu' listesinde yer aldı.

Afrika'da yayın yapan iş ve ekonomi dergisi Ventures'in yaptığı 'En iyiliksever sporcusu' sıralamasında Türkiye'den de 3 ismin yer alması dikkat çekti.

Geçmişinde büyük maddi sıkıntılar çektiği ve yardım kampanyalarıyla ülkesindeki insanlara bağışlar yapmasıyla bilinen Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Didier Drogba, listede ilk sırayı alırken bir diğer Galatasaraylı Emmanuel Eboue ve Fenerbahçeli Joseph Yobo'da listede kendisine yer bulan isimler oldu.

Drogba için övgü dolu ifadeler kullanan dergi, yıldız oyuncunun geçtiğimiz yıllarda 3 milyon dolar karşılığında Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan'da hastane yaptırmasına dikkat çekti. Drogba'nın ayrıca kendi adını taşıyan vakfa büyük bütçeli sponsorluklardan kazandığı parayı aktardığı anlatılırken geçmiş yıllarda ülkesinde yaşanan iç savaşın bitmesinde de etkin bir rol oynadığı ifade edildi.

EMMANUEL EBOUE DE LİSTEDE

Derginin yaptığı listede en hayırseverler isimlerden olduğu belirtilen isimlerden Galatasaraylı Eboue'nin ülkesindeki öğrencilere çeşitli okul gereçlerinin yanı sıra çocukların temel ihtiyaçlarından ayakkabı, önlük ve kitap gibi malzemeleri dağıttığı belirtildi. Eboue'nin ayrıca geçtiğimiz günlerde Fildişi'ndeki çocukların gelişimi için harcanmak üzere 200 bin dolarlık bağış yaptığı kaydedildi.

DERGİNİN SIRALAMASINDA YER ALAN TÜM İSİMLER

1- Didier Drogba (Fildişi Sahilleri)
2- Samuel Eto'o (Kamerun)
3-4 Salomon ve Boneventure Kalou kardeşler (Fildişi Sahilleri)
5- Emmanuel Eboue (Fildişi Sahilleri)
6- Michael Essien (Gana)
7- Mohamed Aboutrika (Mısır)
8- Nwankwo Kanu (Nijerya)
9- Stephen Appiah (Gana)
10- Joseph Yobo (Nijerya)



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları