Kapıdaki tehlike

Yoğun fikstürün yanı sıra sakatlıklarla da boğuşan Galatasaray'ı bekleyen bir diğer tehlike de Afrika Kupası. İşte detaylar...

Bu sezon sakatlıklar ve formsuzluklar nedeniyle en çok sıkıntı çeken ekiplerin başında gelen Galatasaray'ı bekleyen bir başka tehlike daha var: Afrika Kupası!

Fildişi Sahilleri Milli Takımı'nın formasını giyen Emmanuel Eboue ve Fas Milli Takımı'nın formasını giyen Nordin Amrabat'ı kadrosunda bulunduran sarı-kırmızılı ekip için bu ülkelerin kupaya katılıp katılamayacakları sezonun kaderini belirleyecek faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz sezonki Afrika Kupası'nda Fildişi ile birlikte finale kadar çıkan Emmanuel Eboue'nin yokluğunda sarı-kırmızılı ekip üst üste puanlar kaybetmiş ve Afrikalı oyuncuyu bir hayli aramıştı. Fildişi Sahilleri'nin bu sezon da Afrika Kupası'nda yer alması durumunda, Terim'in bu bölgede Sabri Sarıoğlu'nu ve ya Hamit Altıntop'u kullanması bekleniyor.

Galatasaray'ın Afrika Kupası endişesi yaşadığı bir diğer isim de Faslı Nordin Amrabat. Geçtiğimiz sezon Kayserispor formasıyla kupada yer alan Amrabat, uzun süre takımından ayrı kalmıştı. Ancak sarı-kırmızılıların bu bölgedeki şansı, alternatif oyuncu sayısının fazla olması. Amrabat'ın yokluğu durumunda Fatih Terim'in elinde, Emre Çolak, Engin Baytar ve Albert Riera gibi alternatifler bulunuyor.

KRİTİK GÜN; BUGÜN!

Galatasaray adına sezonun kaderini etkileyecek Afrika Kupası'na katılan takımlar ise bu akşam oynanacak karşılaşmalarla belli olacak.

Emmanuel Eboue'nin formasını giydiği Fildişi Milli Takımı, Fenerbahçeli Moussa Sow'un da yer aldığı Senegal'e konuk olacak. TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşma öncesinde sahasında oynadığı ilk karşılaşmayı 4-2 kazanan Fildişi Sahilleri avantajlı bir konumda bulunuyor.

Nordin Amrabat'ın formasını giydiği Fas Milli Takımı ise bu akşam sahasında Mozambik'i konuk edecek. Fas ilk karşılaşmada büyük bir sürprize imza atarak deplasmanda zayıf rakibi Mozambik'e 2-0 mağlup olmuştu. TSİ 23.00'da başlayacak rövanş mücadelesi öncesi Fas Milli Takımı ağır favori olarak gösteriliyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları