Kalede Taffarel sırrı!

Son 2 sezonda Galatasaray kalecilerinin gösterdiği performansın arkasında, Brezilyalı efsane Taffarel'in payı çok büyük.

WEBASLAN - Galatasaray'ın Taffarel ve Mondragon'dan sonra sorun haline gelen kaleci probleminin çözümünde Lazio'dan transfer edilen Fernando Muslera kadar, Fatih Terim'in Galatasaray'a kaleci antrenörü olarak getirdiği Taffarel'in de rolü büyük.

2011/2012 sezonunun başında Galatasaray'da teknik direktörlük görevine başlayan Fatih Terim, kaleci antrenörü olarak da bir dönem öğrencisi olan ve Galatasaray'ın kazandığı 2000 UEFA Kupası'nda büyük paya sahip isimlerden Claudio Taffarel'i getirdi.

KALEYE GÜVEN GELDİ, TEKONOLOJİYİ DE KULLANIYOR

Brezilya'nın efsane kalecileri arasında gösterilen Taffarel'in göreve gelmesi, Lazio'dan transfer edilen Fernando Muslera ile birlikte genç kaleci Eray İşçan'a da büyük katkı sağladı.

Tecrübesini Galatasaray filesini koruyan isimlerle sık sık paylaşan Taffarel, kullandığı tekniklerle de oyuncuların gelişimine katkı sağlıyor.

Tecrübeli hoca, aynı zamanda kendi bilgileri ve tavsiyeleri kadar, teknolojiden de önemli ölçüde yararlanıyor. Taffarel, geldiği sezonun başından bu yana dünyanın birçok önemli takımın kullandığı kaleci antrenmanları için ''Globus'' şirketi tarafından geliştirilen ''Globus Eurogol'' makinesi ile çalışmalar yaptırıyor.

Galatasaray'da 2006/2007 sezonunda sonra ilk kez bir kaleci, üst üste iki sezon 39'ar maçın üzerine çıkmayı başardı.

2007/2008
Orkun Uşak, 21 maç
Aykut Erçetin, 13 maç
Fırat Kocaoğlu, 1 maç

2008/2009
Morgan De Sanctis, 31 maç
Orkun Uşak, 2 maç
Aykut Erçetin, 1 maç

2009/2010
Robinson Zapata, 10 maç
Aykut Erçetin, 6 maç
Ufuk Ceylan, 19 maç


GENÇLERE DESTEĞİ BÜYÜK

Taffarel aynı zamanda Galatasaray'da bulunan genç kalecilere de büyük destek ve önem veriyor. Her ne kadar Ufuk Ceylan'dan beklenen verim alınmasa da özellikle Eray İşçan'ın gelişiminde büyük paya sahip. Genç file bekçisi de sarı-kırmızılı takımın İngiltere kampında bunu doğrularken, verdiği röportajda ''Taffarel ile çalışmaya başladıktan sonra inanılmaz bir gelişme kaydettim. Bunun tek nedeninin Taffarel olduğunu düşünüyorum. Yavaş yavaş ikinci yarı kadroya girmeye başladım, ondan sonra da hiç kadrodan çıkmadım. Fatih hoca da bana güvenini gösterdi. İnşallah bu sene daha çok forma şansı bekliyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

GERÇEK BİR AĞABEY GİBİ

Brezilyalı antrenör Fernando Muslera, Eray İşçan ve Aykut Erçetin ile sık sık özel antrenmanlar da yapıyor. Takımdaki herkes tarafından sevilen Brezilyalı hoca, Muslera'nın transferinde de büyük etkiye sahipti. Muslera, daha önce ''Tam Saha'' dergisine verdiği röportajında Galatasaray'a gelmesinde Taffarel'in de etkisi olduğunu söyleyerek, ''Taffarel'le çalışmak ise benim için çok özel bir deneyim. Çok etkileyici ve önemli biriyle çalışıyorum. Dünya Kupası kazanmış çok önemli bir oyuncu. Neredeyse her şeyi kazandı, ondan öğrenebileceğim çok şey var. Onunla çalışmak benim için büyük bir şans. Büyük bir kaleci olmayı ondan öğreneceğim'' ifadelerini kullanmıştı.

SADECE G.SARAY'A DAĞİL, TÜRK FUTBOLUNA KATKISI VAR

Brezilya'nın efsane isimlerinden Taffarel, aynı zamanda bu ünvanı ve popülaritesi ile de dünyanın en saygıdeğer isimleri arasında da yer alıyor. Brezilyalı başarılı isim bu özelliği ile sadece Galatasaray'a değil, Türk futbolu için de önemli bir sembol oluyor.

Birçok yıldız isim Türkiye'ye gelmeden önce onunla irtibata geçip bilgi almak istiyor. Bunların son örneği de Bursaspor'a transfer olan başarılı kaleci Frey oldu. Fransız kaleci Taffarel için ''yakın dostlarımdan biri'' olarak bahsederken, Türkiye'ye gelmeden kendisiyle konuştuğunu ve transfer konusunda kararını verdiğini ''Benim çok yakın dostlarımdan birisi şu anda Galatasaray'da kaleci antrenörlüğü yapan Taffarel'den Türk futbolu ve Bursaspor hakkında bilgi aldım. Türkiye'de insanların futbola çok aşık olduğunu söyledi. Benim Bursaspor'a gelmem yönünde tavsiyede bulundu. Tercihim bu yönde kolaylaştı'' şeklinde dile getirmişti.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları