Kadıköy'de Muslera gerçeği!

Galatasaray'ın bu sezon gösterdiği performansta büyük pay sahiplerinden biri olan Fernando Muslera, derbi maç öncesi bir özelliğiyle dikkat çekiyor.

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı büyük derbi maçta taraftarın en çok güvendiği isimlerden biri Uruguaylı yıldız Fernando Muslera. Bu sezon gösterdiği performans ile geçtiğimiz senelerde sarı-kırmızılı takımın yaşadığı kaleci problemine ilaç gibi gelen yetenekli file bekçisi, derbi mücadelelerindeki başarısıyla dikkat çekiyor.

Sarı-kırmızılı takımdaki ilk derbi müsabakasına Beşiktaş deplasmanında çıkan 25 yaşındaki file bekçisi, 1 puan alınan maçta kalesini gole kapadı ve oldukça başarılı bir görüntü çizdi. 14. haftada Dünya'nın sayılı rekabetlerinden Galatasaray-Fenerbahçe derbisine parçalı formayla merhaba diyen yıldız kaleci, 11'de çıktığı karşılaşma sonunda alınan 3-1'lik galibiyette güven veren isimlerden biri oldu.

Bu sezon 3. derbisine 2. devrede Türk Telekom Arena'da oynanan Beşiktaş mücadelesinde çıkan Muslera, 3-2 sona eren mücadelede kalesinde 2 gol görmesine rağmen kurtardığı net pozisyonlar ile alınan 3 puanda kilit rol oynayan isimlerin başında geldi.

Sezon başında bir süre adaptasyon sorunu yaşayan ve yaptığı bir kaç hata sonrası basın tarafından 'küçük elli' eleştirilerine maruz kalan Uruguaylı oyuncu, günler geçtikçe takımın en sevilen isimlerden biri olurken, basının da ilgi odağı olmayı başardı.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan ezeli rakibin kalecisi Volkan Demirel de yaptığı açıklamalarda Fernando Muslerahakkında, "Muslera'nın benden daha iyi kaleci olduğunu söylememe bile gerek yok. Bunu rakamlar söylüyor. Ben 31 gol yemişim. Galatasaray ise kalesinde 21 gol görmüş. Muslera ilk zamanlarında uyum sorunu yaşadı ancak ilerleyen zamanlarda müthiş bir form tuttu" şeklinde konuşmuştu

İtalya'da Lazio forması giydiği dönemde Roma ile oynanan gergin ve stresli birçok derbi maçta tecrübeler edinen başarılı file bekçisi, ligin büyük ölçüde kaderini belirleyecek Fenerbahçe derbisinde de klasını konuşturacak.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları