Juve sonrası kayıp

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Galatasaray ilk yarısını geride kapadığı maçtan ikinci yarıda Didier Drogba'nın golüyle 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray ligdeki puanını 27'ye yükseltirken, Gençlerbirliği puanını 15 yaptı.

MANCINI 3-5-2'Yİ BOZMADI

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Juventus zaferinin ardından Gençlerbirliği maçında da sistemde bir değişikliğie gitmedi. Savunma üçlüsünü bozmayan Mancini, Burak yerine forvette Umut'a görev verirken, sarı-kırmızılı takım sahaya yine 3-5-2 düzeninde dağıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

ATAMAYANA ATTILAR

Karşılaşmanın henüz 5. dakikasında Galatasaray maçtaki ilk tehlikeli pozisyonunu buldu. Sol kanattan gelişen atakta Hakan Balta ceza sahası yayına yerden bir orta gönderdi. Umut Bulut topun üzerinden atladıktan sonra Sneijder topla buluştu. Kaleci Ramazan ile karşı karşıya kalan Sneijder, vuruşunda topu üstten auta gönderdi. Bu atağında sonrasında gelişen Gençlerbirliği atağında ceza sahasına giren Stancu sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Gençlerbirliği 6. dakikada 1-0 öne geçti.

SNEIJDER, DROGBA VE MELO

Beraberlik arayan sarı-kırmızılı ekip, dakikalar 26'yı gösterirken, Sneijder, Drogba ve Melo işbirliği ile gelişen atakta gole bir kez daha çok yaklaştı. Sol kanattan Sneijder'in ceza sahasına açtığı ortayı Drogba göğsüyle ceza sahası yayındaki Melo'ya çıkarttı. Brezilyalı oyuncu gelen topu sert bir şutla kaleye gönderdi ancak Ramazan topu aynı güzelikte çelmeyi başardı. Sol kanada giden topu Sneijder takip etti ve ortasını açtı ancak savunma pozisyonu uzaklaştırmayı başardı.

BURAK GİRDİ, SİSTEM DEĞİŞTİ!

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini oyuna çok erken bir müdahalede bulundu. 37. dakikada Hakan Balta yerine Burak Yılmaz oyuna girerken, sistemde de büyük bir değişiklik oldu. Semih Kaya savunmanın soluna geçerken, orta sahada Melo'nun önünde Selçuk ve Sneijder oynamaya başladı. Umut ve Burak Yılmaz kenarlara yakın oynarken, Didier Drogba forvette tek kaldı. Galatasaray değişikliğiin ardından gol arayışlarını rakip sahada sürdürdü.

VE YİNE SAHNEDE DROGBA

İlk yarıda kısa süreli sakatlık geçiren Didier Drogba ikinci yarıya sekerek çıkmıtşı. Beraberlik için yüklenen Galatasaray'ın aradığı golü de Didier Drogba atmayı başardı. Karşılaşmanın 56. dakikasında Eboue'nin sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği uzun topa her zaman yaptığoı gibi çok etkili bir kafa vuruşu yapan Drogba, topu da ağlara göndermeyi başardı ve Galatasaray skoru 1-1'e getirdi.

Baskısı artan Galatasaray, dakikalar 60'u gösterdiğinde bir kez daha gole çok yaklaştı. Sneijder'in ceza sahasına ortasını kontrol eden Drogba şut çekemeden Ramazan'ın engeline takıldı. Sol tarafa doğru açılan topu Drogba takip etti ve kontrolüne aldıktan sonra altıpastaki Burak Yılmaz'a pası çıkardı. Burak yerden bir plase yaptı ancak kaleci Ramazan'ı geçen topu son anda çizgiden savunma çıkarmayı başardı.

Galatasaray kalan sürede gol arayışlarını sürdürse de skoru değiştirecek gol gelmedi. 90 dakika sonunda Galatasaray Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Gençlerbirliği: 1
Galatasaray: 1
Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Yunus Yıldırım, Volkan Narinç, Serkan Akarca
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Ahmet Çalık, Ferhat Görgülü, Kulusic, Tosic, Jimmy (Dk. 70 Mervan), Özgür İleri, Petrovic (Dk. 81 Yusuf Emre), Gosso, Stancu, Zec (Dk. 86 Oktay)
Galatasaray: Muslera, Chedjou, Gökhan Zan, Semih Kaya, Eboue (Dk. 75 Sabri), Selçuk İnan, Sneijder, Melo, Hakan Balta (Dk. 37 Burak Yılmaz), Umut Bulut (Dk. 81 Aydın Yılmaz), Drogba
Goller: Dk. 6 Stancu (Gençlerbirliği), Dk. 56 Drogba (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 33 Kulusic, Dk. 54 Gosso, Dk. 56 Özgür (Gençlerbirliği), Dk. 54 Burak (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Sneijder'in kaleci Ramazan ile karşı karşıya pozisyonda sert şutunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta çıktı.
6. dakikada Galatasaray ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Stancu, düzgün bir vuruşla kaleci Muslera'nın solundan topu ağlarla buluşturdu: 1-0.
19. dakikada Jimmy'nin kullandığı serbest vuruşta Galatasaray ceza alanında oluşan karambolde Kulusic'in kaleci Muslera'nın üzerinden aşırdığı topu Drogba kale çizgisi önünden uzaklaştırdı.
23. dakikada Muslera'nın öne çıktığını gören Petrovic'in orta sahadan vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
26. dakikada Sneijder'in pasında Drogba topu göğsüyle Melo'ya indirdi. Bu futbolcunun Gençlerbirliği ceza yayı üzerinden gelişine sert vuruşunda kaleci Ramazan topu kale direğinin dibinden tokatladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

52. dakikada Sneijder'in ceza alanına yaptığı ortada topu göğsüyle düzelten Burak'ın vuruşunda top auta gitti.
56. dakikada Eboue'nin Gençlerbirliği ceza alanının sağından yaptığı ortada arka direkte iyi yükselen Drogba, topu kafayla ağlarla buluşturarak takımına beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1.
60. dakikada Sneijder"in yaptığı ortada Drogba'nın göğsüyle düzelttiği topa kaleci Ramazan ayağıyla müdahale etti. Pozisyonu iyi takip eden Drogba, topu uygun durumdaki Burak'a çıkardı. Bu futbolcunun yaptığı vuruşta Ferhat Görgülü, meşin yuvarlağı gol çizgisinden uzuklaştırdı.
76. dakikada Mervan'ın sol çaprazdan plase vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kale direğinin üstünden auta çıktı.
81. dakikada Melo'ya yapılan faul sonrası kazanılan serbest vuruşu kullanan Drogba'nın sert şutunda kaleci Ramazan topu yatarak kornere çeldi.
85. dakikada Melo'nun Gençlerbirliği kalesini karşıdan gören pozisyonda sert şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları