İşte Terim'in transfer planı

Galatasaray'da ara transferin şifreleri belli olmaya başladı.

Çift forvet tercihini ilk kez Sivasspor maçında yapan ancak hazırlıklarına bir aydan önce başlayan Fatih Terim, Galatasaray'ın transfer politikası için temel ilkelerini belirledi.

Her mevki için iki alternatifi şart koşan İmparator, bir yıllık vadede takımın yaş ortalamasını düşürmek için mutlaka genç oyuncuları kadroya katacak. Terim, derbilerde başarıyı getiren 4-4-2 dizilişinden ligin ikinci yarısında ve play-off maçlarında da vazgeçmeyecek. Baros ve Elmander'n tek alternatifinin tedbiri kalkan Sercan olması nedeniyle Terim'in Ocak ayında forvet transferini şart koştuğu öğrenildi.

Yerli isimler arasında Necati'nin adı ön plana çıkarken, sağ kanatta Yiğit Gökoğlan'ın transferi gerçekleşmesi halinde Kazım, ikinci alternatif olarak kadroda yer alacak. Çift santrforlu sistemde Engin'i sol içte kullanmayı planlayan Terim, Emre Çolak'ı Engin'in alternatifi olarak görüyor. Riera'nın sezon sonuna kadar kadroda tutulacağı ve İspanyol ekiplerinden teklif gelmesi halinde yolların ayrılacağı öğrenilirken, 2-0 kazandıkları Karabükspor maçının ardından Lig TV mikrofonlarına "Hayalimdeki takım Galatasaray" diyen Kayserispor'un sol açığı Amrabat için sezon sonunun bekleneceği öğrenildi.

Ocak'ta 3 transfer düşünen Terim'in ligin ilk yarısında bekleneni veremeyen Aydın ve Serkan Kurtuluş gibi isimlerle yollarını ayırmayı planladığı ifade edildi. .

'İDEAL 11'İM YOK'

Futbolcularına "Benim ideal onbirim yok. Kadromda 25 öğrencim var" diyen Fatih Terim'in hedefi her mevkide yarışacak iki alternatif isime sahip olmak. Terim, sezon sonunda futbolu bırakacak olan emektar Ayhan Akman'ın yerine Alper Potuk'u ve Melo'nun Juventus'tan bonservisinin alınmasını istiyor. G.Saray'da kalmak isteyen Brezilyalı yıldız için Juventus ile Ocak ayında masaya oturulacak.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları