İşte Arena protokolü

Galatasaray ile GSGM arasında stat konusunda yapılan sözleşmeyi ele geçirildi. 8. madde sarı-kırmızılıların kozu!

Galatasaray ile Beşiktaş arasında krize yol açan TT Arena Stadı için sarı-kırmızılı kulüp ile Devlet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi arasında yapılan sözleşmeye ulaşıldı. Bu protokol, bugün Ankara'da Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile başkan yardımcıları Ali Dürüst ve Adnan Öztürk'ün katılımı ile gerçekleşecek zirve öncesi, bütün gerçekleri gözler önüne seriyor.

G.Saray'dan habersiz stat verilemez

Galatasaray Yönetimi'nin, Beşiktaş'ın yeni sezonda maçlarını oynamak istediği TT Arena konusunda "Son kararı ben veririm" açıklamasını bu sözleşmenin 8. maddesine güvenerek yaptığı ortaya çıktı. Kulübün yükümlülükleri bölümünde yer alan maddede, "Kulüp, Genel Müdürlük'ün yazılı talebi üzerine Spor Kompleksi'ni Bağımsız ve Genel Müdürlük'e bağlı federasyonların faaliyetlerine, Kulüp'ün de uygun görüşü alınmak suretiyle bedelsiz olarak tahsis edecektir" ifadeleri yer alıyor.

Son çare genel kurula götürmek

Sarı-kırmızılılar sözleşmede GSGM, TFF veya başka bir devlet organının Galatasaray'dan habersiz olarak başka bir takım ya da organizasyona açabileceğini gösteren madde olmamasına güvenerek, istemedikleri takdirde stadın Beşiktaş'a verilemeyeceğini düşünüyor. Başkan Aysal, Ankara'daki zirvede kendilerine baskı olması halinde genel kurula giderek, Beşiktaş için "Evet" ya da "Hayır" kararı çıkartacak. Üyelerin karşı çıkması durumunda Kartal'a izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları